Naisten Liigan finaalit peruttu – Odotettu finaalisarja jää toteutumatta

Suomen Jääkiekkoliiton hallitus on torstai-iltana päättänyt, että Jääkiekkoliiton alaiset sarjat päättyvät välittömästi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kiekko-Espoon ja KalPan oli tarkoitus mitellä paremmuudestaan loppuotteluissa ensimmäistä kertaa Espoon Metro Areenalla lauantaina 14. maaliskuuta. Liiton tekemän päätöksen vuoksi loppuottelusarja ei ala lauantaina eikä sitä tulla tällä kaudella pelaamaan lainkaan.

– Todella harmillista, että kaudelle ei saatu huipennusta. Itseä harmittaa eniten niiden puolesta, joilla finaalikokemusta ei ole niin paljon. Puhumattakaan siitä, että monelle nämä finaalit olisivat olleet ensimmäiset, Kiekko-Espoon kapteeni Minttu Tuominen harmittelee.

Pelaajien harmituksen ymmärtää, sillä joukkue on harjoitellut kauden aikana kovasti unelmana pelata finaaleissa ja nostaa pyttyä kauden päätyttyä. Nyt tuo unelma jää vajavaiseksi. Tuominen harmittelee myös miesten joukkueen tilannetta, kun he olivat lujaa vauhtia matkalla kohti Mestistä.

Minttu Tuominen on harmissaan myös Kiekko-Espoon miesten puolesta.

– Tietenkin olisimme halunneet pelata vaikka tyhjille katsomoille, mutta kunnioitan liiton päätöstä mennä terveysasiat edellä, Tuominen toteaa.

Espoolaisten päävalmentaja Sami Haapanen pitää Jääkiekkoliiton päätöstä peruuttaa finaalit oikeana ratkaisuna.

– Meidän tulee asettaa asiat oikeaan valoon. Jääkiekko on varmasti meille kaikille lajin parissa oleville tärkeä asia, mutta kun vaakakuppiin asetetaan ihmisten terveys, ei asiassa ole kahta sanaa, Haapanen kiteyttää.

Kauden kruunu jäi Kiekko-Espoolta saamatta, kun pelit päättyivät kesken kaiken. Silti päävalmentajan puheessa on suurta kiitollisuutta joukkuetta ja sitä työtä, mitä pelaajat ovat kauden aikana tehneet, kohtaan.

– Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta ja upeasti kuluneesta kaudesta. Nyt jäi kauden huipennus kokematta ja mittaamatta se työ loppuun saakka, jota ansiokkaasti kauden aikana teimme.

– Haluan myös samalla onnitella KalPaa upeasti sujuneesta kaudesta ja harmitella myös heidän puolestaan sitä, että emme päässeet mittaamaan loppuun saakka joukkueiden paremmuutta.

Naisten Liigan lisäksi myös Mestis ja Suomi-sarja sekä kaikki junioreiden sarjat on peruutettu.

Teksti: Kiekko-Espoon tiedote

Kuvat: Joni Hildén

Views: 378

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi