Naisleijonilta onnistunut EHT-turnaus

Naisleijonat kaatoivat EHT-turnauksensa päätteeksi Tshekin maalein 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). Joukkue selvitti turnauksen puhtaalla pelillä ja maalierokin oli neljän pelin jälkeen komea 14-2.

Avauserässä verkko Viktorie Svejdovan takana heilui kahdesti, kun Naisleijonilta vuorollaan onnistuivat Viivi Vainikka ja Petra Nieminen. Vainikka onnistui yllättämään tshekkiläismaalivahdin jo minuutin pelin jälkeen. Niemisen vuoro tuli kymmenen minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Suomi pääsi kahdesti ylivoimalle ja Tshekki kerran, mutta Svejdova ja Anni Keisala eivät olleet yllätettävissä.

– Tämä on ollut ehdottomasti viikon vauhdikkain peli tällä viikolla. Olemme mielestäni puolustaneet tänään hyvin. Nautin siitä, kun saan paljon vastuuta, sanaili Julia Liikala Discoverylla.

Tshekki kavensi kuudella neljää vastaan pelatessaan, kun ottelua oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia. Maalista vastasi Tereza Vanisova, joka laukoi kiekon tarkasti b-pisteeltä takakulmaan. Naisleijonat karkasivat ylivoimalla uudelleen kahden maalin johtoon pari minuuttia myöhemmin, kun Noora Tulus laukoi siniviivalta verkkoon. Ronja Savolainen teki tilanteessa hyvän liikkuvan maskin.

Maalit:

1.01 1-0 Viivi Vainikka (Noora Tulus, Siiri Yrjölä)
11.56 2-0 Petra Nieminen (Ronja Savolainen, Sanni Rantala)
55.32 2-1 Tereza Vanisova (Daniela Pejsova, Alena Mills) yv, im
57.28 3-1 Tulus (Nieminen, Rosa Lindstedt) yv.

Torjunnat:

Anni Keisala: 5+12+12 = 29
Viktorie Svejdova: 5+11+4 = 19

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min
Tshekki: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi