Naisleijonien taistelu ei riittänyt Yhdysvaltoja vastaan

Kolmas erä oli Naisleijonille ja Noora Rädylle liikaa. (Kuva: © Suomen Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat kärsi MM-kisojen avausottelussa tappion USAlle maalein 2-6 (1-1, 1-0, 0-5). Suomi oli kaksi erää loistavasti mukana, mutta kolmannessa Yhdysvallat laittoi sitten ison vaihteen silmään?

Alkuminuuteilla Noora Räty joutui venymään muutamaan otteeseen huippupelastuksiin USAn hyökkäyksien edessä. Naisleijonien ylivoimapeli ei vielä tuonut onnistumista, mutta hieman sen jälkeen Elisa Holopainen päätti nopean vastahyökkäyksen hienoon osumaan. Esityön 17-vuotiaan MM-debytantti Holopaisen maaliin teki Sanni Hakala.

Yhdysvallat tuli tasoihin pari minuuttia ennen erätaukoa, kun Kendall Coyne Schofield yllätti maskin takana olleen Noora Rädyn.

– Oli se aika hieno fiilis onnistua tämmöisessä paikassa, totesi Holopainen Ylen haastattelussa.

Petra Niemisen onnenkantamoinen yllätti

Suomi selvitti taistellen alivoiman toisen erän seitsemännellä minuutilla. Hetki tuosta ja Naisleijonat siirtyivät ylivoimalla johtoon, kun Petra Nieminen yllätti Alex Rigsbyn suorasta luistelusta.

Suomi pääsi erässä vielä toistamiseen ylivoimalle, mutta sillä kertaa joukkue ei onnistunut maalinteossa. Räty puolestaan piti Yhdysvallat nollilla.

– Pari kertaa jo haettiin, mutta ei saatu osumaa. No sitten meni pieni onnenkantamoinen. Pyrimme hakemaan 2-1-hyökkäyksiä, totesi Nieminen Ylelle.

USA tuli rinnalle ja ohi

USA tuli tasoihin kolmannen erän alkuhetkillä, kun Melissa Samoskevichin laukaus yllätti Rädyn. Tuosta meni vain hetki, kun Hilary Knight sai kiekon kuin tarjottimelle Rädyn nenän eteen. Knight laittoi liikkuvat taakse, ja sitten kiekko olikin jo kolmannen kerran Suomen maalissa.

USA siirtyi kahden maalin johtoon, kun Alex Carpenter ohjasi ylivoimalla Cayla Barnesin laukauksen verkkoon. Nöyryytystä jatkoi hetki myöhemmin Brianna Decker, joka tuikkasi kiekon hienosti etukulmasta sisään. Maalia edelsi suomalaiskentällisen sekoilu.

Räty sai poimia kiekon kuudennen kerran selkänsä takaa, kun Annie Pankowskin rannelaukaus painui verkkoon.

– Lähdimme rohkeasti haastamaan, mutta lopussa virheiden määrä kumuloitui. Tuosta sitten seurasi se, että parempi joukkue voitti, totesi päävalmentaja Pasi Mustonen.

Maalit:

9.28 1-0 Elisa Holopainen (Viivi Vainikka, Sanni Hakala)
18.12 1-1 Kendall Coyne Schofield (Hilary Knight) sr
31.18 2-1 Petra Nieminen (Jenni Hiirikoski, Riikka Sallinen) yv
43.10 2-2 Melissa Samoskevich (Megan Keller)
44.51 2-3 Knight
47.38 2-4 Alex Carpenter (Cayla Barnes, Amanda Kessel) yv
52.35 2-5 Brianna Decker (Coyne Schofield)
57.26 2-6 Annie Pankowski (Carpenter, Coyne Schofield)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi