Naisleijonien paluu olympiamitaleille

Hurja taistelu keskiviikkona nähtiin, mutta Naisleijonat kaatoi Venäjän olympiaurheilijat pronssiottelussa numeroin 3-2 (1-0, 2-1, 0-1). Näin Suomi palasi mitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Naisleijonat sai hyvän alun ottelulle, kun joukkue sai ylivoimamahdollisuuden parin minuutin pelin jälkeen. Ylivoimamaalista vastasi 18-vuotias Petra Nieminen, joka ohjasi maalin edustalla puolustaja Minnamari Tuomisen vedon ohi Nadezhda Morozovan.

Niemisen maalin lisäksi myös Michelle Karvinen ja Ronja Savolainen olivat kertaalleen tekopaikassa, mutta kumpikaan ei onnistunut toimittamaan kiekkoa verkkoon. Venäjän olympiaurheilijat kilauttivat kiekon kertaalleen tolppaan, mutta ei sen lähemmäs.

Linda Välimäeltä hieno soolomaali

Toista kaksikymppisistä ehdittiin pelata vain kymmenen sekuntia, ennen kuin Susanna Tapani vei naisleijonat Karvisen esityöstä kahden maalin karkumatkalle. Pari ja puoli minuuttia tuosta ja Olga Sosina toi Venäjän olympiaurheilijat uudelleen maalin päähän.

Ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Linda Välimäki sooloili maalille ja veivasi kiekon vielä nautiskellen Morozovan selän taakse. Suomi pääsi erän viimeisillä minuuteilla vielä ylivoimalle, kun Ludmila Belyakova ajoi röyhkeästi maalille, mutta vähän liiankin röyhkeästi, sillä venäläishyökkääjä jyräsi Rädyn maalin perukoille Tuo ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Venäjä painoi päälle – Naisleijonat kesti

Belyakova toi Venäjän olympiaurheilijat maalin päähän 14 minuuttia ennen loppua. Belyakova riisti kiekon hyökkäyssinisellä Välimäeltä. Venäläiset painoivat loppuun asti, mutta ilman tulosta. Naisleijonat palasivat siis olympiamitaleille kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

– Ei paljon löydy sanoja tällä hetkellä. Nyt täytyy juhlia oikein kunnolla koko porukan voimin. Mä oon odottanut tätä kahdeksan vuotta, että päästään pelaamaan mitaleista, sanaili kapteeni Jenni Hiirikoski Ylen haasteattelussa.

Maalit:

2.33 1-0 Petra Nieminen (Minnamari Tuominen, Susanna Tapani)
20.10 2-0 Tapani (Michelle Karvinen)
22.40 2-1 Olga Sosina (Ludmila Belyakova)
32.18 3-1 Linda Välimäki (Venla Hovi)
46.03 3-2 Belyakova (Maria Batalova) yv

Torjunnat:

Noora Räty: 9+8+3 = 20

Nadezhda Morozova: 8+8+3 = 19

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min

VOR: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi