Naisleijonat ovat valmiina kotikisoihin

Pasi Mustonen johdattaa Naisleijonat 4. -14. 4. Espoossa pelattaviin MM-kisoihin. (kuva:Leijonat.fi)

Päävalmentaja Pasi Mustonen on valinnut naisleijonat 4.4. alkaviin MM-kisohin. Joukkue on tosin vielä yhtä hyökkääjää vaille valmis. Tuo valinta tehdään ensi viikonloppuna, viimeisen leirin jälkeen.

Joukkueesta peräti 18 pelaajaa edusti Suomea myös viime talvena Etelä-Korean talviolympialaisissa. Uusina niminä joukkueeseen liittyvät alle 18-vuotiaiden MM-pronssia voittaneet Elisa Holopainen, Nelli Laitinen ja Viivi Vainikka. Joukkueen maalivahtitrioon on nimetty ensikertalaisena Bluesin mestaruuteen torjunut Jenna Silvonen.

– Meillä on kasassa kaikkien aikojen taitavin ja liikkuvin naisten arvokisajoukkue. Ikäjakauma on hyvä, mukana on sopiva sekoitus arvokisakokemusta ja nuoria nälkäisiä pelaajia, joita maajoukkueeseen on ajettu sisään paitsi kotikisoja, myös kolmen vuoden päästä pelattavia olympialaisia ajatellen. Kaikki ovat ansainneet paikkansa joukkueessa tämän kauden näytöillään, päävalmentaja Pasi Mustonen summaa MM-kisoihin nimetyn kokoonpanon.

Päävalmentaja Mustonen myös toivoo, että yleisö löytäisi tiensä Espooseen, kun kisat alkavat. Kotiyleisön tukihan on tunnetusti se kuudes kenttäpelaaja. Peleihin kannattaa varmasti suunnata, sillä Espoon Metro Areenalla nähdään kymmenen päivän aikana maailman parasta naiskiekkoa.

– Luvassa on todella vauhdikasta peliä. Erityisesti 5-6 kärkimaan vauhti yllättää positiivisesti ne, jotka eivät viime vuosina ole seuranneet naisten kansainvälistä huippukiekkoa, Mustonen ennakoi.

Naisleijonat 4. – 14. 4. pelattavissa MM-kisoissa:

Linköping HC:n Eveliina Suonpää täydentää Naisleijonien maalivahtitrion. (kuva: Jouni Mikola)

Maalivahdit
Silvonen Jenna (Blues), Suonpää Eveliina (Linköping HC), Noora Räty (Kunlun Red Star)
Puolustajat
Jenni Hiirikoski (Luleå HF), NelliLaitinen (Blues), Rosa Lindstedt (HV71), Isa Rahunen (Kärpät), Ronja Savolainen (Luleå HF), Minnamari Tuominen (Blues), Ella Viitasuo (Blues)
Hyökkääjät
Sanni Hakala (HV71), Elisa Holopainen (KalPa), Venla Hovi (Inferno Calgary), Michelle Karvinen (Luleå HF), Petra Nieminen (Luleå HF), Tanja Niskanen (KalPa), Emma Nuutinen (Mercyhurst University), Riikka Sallinen (HV71), Susanna Tapani (TPS/Linköping HC), Noora Tulus (Luleå HF), Viivi Vainikka (Team Kuortane), Linda Välimäki (Ilves)

Jos et pääse paikan päälle, niin Yle välittää kisat kotikatsomoihin.
Joko nyt Naisleijonat ottaisivat mitalipeleissä sen ison voiton.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: SJL:n tiedote

Views: 227

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi