Kanada peittosi taas Naisleijonat

Suomen ja Kanadan naiskiekkoilijat päättivät kolmen ottelun sarjansa sunnuntaina Turku-hallissa. Kanada voitti kaksi ensimmäistä maalein 4-2 ja 8-0. Tällä kertaa lopputulos oli Kanadalle 5-1 (3-0, 0-1, 2-0). Kanadan tehokkain oli Brianne Jenner kolmella, (1+2), tehopisteellä.

Ottelua oli pelattu pari minuuttia, kun Sarah Fillier runnoi kiekon ylivoimalla Anni Keisalan selän taakse. Näin mureni Naisleijonien pitkä sataprosenttinen alivoimapeli. Kanada tupasi johtonsa 12. minuutilla, kun Ella Shelton pääsi tuikkaamaan kiekon verkon suomalaisten melkoisen sähläyksen jälkeen.

Sheltonin maalista kului neljä ja puoli minuuttia, kun Victoria Bach päätti läpiajonsa yläkulmalaukaukseen. Suomi pääsi pelaamaan erän loppuun ylivoimaa, mutta Ann-Renee Desbiens poimi kaikki yritykset. Parhaista paikosta tuossa vastasivat Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen.

– Otimme alkuun tyhmän jäähyn ja Kanada iski siihen. Mutta olympialaisia kohti ollaan menossa ja tästä pitää parantaa, paalutti Michelle Karvinen Discovery+:lla.

Suomi paransi, mutta tehottomuus vaivasi

Naisleijonille avautui toisen erän ensimmäiselle puoliskolle kaksi ylivoimamahdollisuutta, kun Jillian Saulnier ja Marie-Philip Poulin tuomittiin vuorollaan kahden minuutin istunnolle. Kumpikaan yrityksistä ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Erän kolmannesta ylivoimasta Suomi sitten jo onnistui, kun Susanna Tapani ohjasi Hiirikosken laukauksen maalin kulmalta Desbiensin selän taakse.

– Pystyimme parempaan kuin ekassa erässä. Tuostakin pystymme vielä parantamaan, kunhan vain lauomme enemmän, sanaili Sofianna Sundelin Discovery:lla.

Kanada meni menojaan

Kolmatta erää oli pelattu 12 minuuttia, kun Bach iski Kanadan neljännen maalin komean yksilösuorituksen jälkeen. Brianne Jenner jatkoi Naisleijonien kuritusta minuutti ja 14 sekuntia myöhemmin. Tuon osuman jälkeen ottelu oli lopullisesti taputeltu.

Suomi pääsi pelaamaan erän 15. minuutilla täydet kaksi minuuttia kahden pelaajan ylivoimalla, mutta tämäkään yritys ei tuottanut tulosta.

Maalit:

2.09 0-1 Sarah Fillier (Brianne Jenner, Erin Ambrose) yv
11.29 0-2 Ella Shelton (Jenner, Fillier)
15.49 0-3 Victoria Bach (Shelton, Ambrose)
36.51 1-3 Susanna Tapani (Hiirikoski, Karvinen) yv
52.11 1-4 Bach (Ambrose)
53.25 1-5 Jenner (Marie-Philip Poulin)

Torjunnat:

Anni Keisala: 18+6+9 = 33
Ann-Renee Desbiens: 4+8+9 = 21

Jäähyt

Suomi: 3×2 min
Kanada: 8×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi