Ministeri Skinnari luottaa Suomeen – Yhteinen historia Saksan valmentajan kanssa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leijonien taival MM-kisoissa jatkuu kisojen suurinta yllättäjää, Saksaa vastaan. Saksan joukkuetta valmentaa suomalaisille hyvin tuttuja nimiä Toni Söderholm sekä leijonalegenda Ville Peltonen. Peltonen on tuttu myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarille.

– Terveisiä Ville Peltoselle, vanhalle urheilukoulukaverille. Tietysti minä edustin Lahtea ja hän Helsingin IFK:ta. Villehän palaa Suomeen ja Söde on tehnyt hyvää duunia. Tuntevat joukkueet toisensa ja pystyvät kyllä analysoimaan meidän peliämme oikein hyvin, Skinnari toteaa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri on siitä huolimatta luottavaisin mielin siitä, että Suomella on hyvä sauma kaataa lauantai-iltana Arena Rigassa Saksa.

– Kyllä nyt tässä tapauksessa luotan siihen, että Suomi saa ylivoimaa, erikoistilannepelaamista kuntoon ja me saamme Petri Kontiolan tyyppiset kädet toimimaan. Kyllä meidän täytyy parantaa, vaikka Suomeen uskonkin tänään. Kova on vastus, Skinnari pohtii.

Nykyisin ministerinä toimivalla Skinnarilla on itsellään takana merkittävä pelaajaura. Hän edus Reipas Lahtea joukkueen pelatessa SM-Liigassa kausilla 1992-93 ja 1993-94. Sen lisäksi hän edusti Reipasta kaudella 1994-95 1. Divisioonassa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Jyrki Huovinen

Views: 44

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi