Minihuuhkajien taistelu ei riittänyt – Saku Ylätupa tuhlaajapoikana

Minihuuhkajat taisteli hienosti alle 19-vuotiaiden EMk-kisoissa Italiaa vastaan, mutta taistelu ei riittänyt ja Italia vei voiton 1-0 (1-0). Ottelun ainoan maalin teki Nicolo Zaniolo.

Italialla oli huippupaikka heti alkuminuuteilla, kun Suomen puolustus hieman nukahti. Laukaus painui kuitenkin Rasmus Lieslahden onneksi ohi maalin. Muutenkin Italia oli ensimmäiseen viiteentoista minuuttiin vaarallinen, mutta ei saanut onnistumisia.

Minihuuhkajat sai vähitellen myös hieman juonesta kiinni. Timo Stavitski nousikin pari kertaa kohti Alessandro Plizzarin vartioimaa maalia, mutta kulmapotkuja vaarallisempaan Suomi ei kyennyt.

Reilu puoli tuntia oli pelattu, kun Saku Ylätupa oli irti ja mies laukoi vihaisesti 16-alueelta, mutta Plizzari onnistui kuitenkin torjumaan. Ottelu oli edennyt 35. minuutille, kun Eetu Vertainen pääsi laukomaan rangaistuspilkun kohdilta, mutta laukaus painui yli maalin.

Italialla oli todella vaarallinen paikka 40. minuutilla, kun ensin laukaus 16-kulmalta pamahti takatolppaan. Andrea Pinamonti oli kärppänä paikalla, mutta laukoi pallon reilusti ohi. Tuosta meni pari minuuttia, kun Vertainen laukoi 16-rajalta ja Plizzari nyrkkeili eteensä. Vertainen ehti itse paluupalloon ja laukoi kovaa, mutta italaismaalivahti nappasi pallon hyppysiinsä.

Vertaisen yrityksestä kului vain hetki, kun Suomen puolustus hieman töpeksi, ja Nicolo Zaniolo ehti palloon ja laittoi pelivälineen ensimmäistä kertaa maaliin. Aivan neljävitosen lopulla Ylätupa oli irti ja laukoi, mutta jälleen Plizzari oli etevämpi.

Italia keskittyi puolustamaan johtoaan

Ylätupa oli jälleen 56. minuutilla nokikkain Plizzarin kanssa, mutta tälläkin kertaa italialaismaalivahti selvitti tilanteen kulmapotkuksi. Neljävitosen ensimmäiset parikymmentä minuuttia Italia keskittyi pääsääntöisesti vain puolustamaan maalin johtoaan, sillä Rasmus Lieslahti ei montaa kertaa joutunut puuttumaan peliin.

Abukar Mohamed menetti vaarallisesti pallon 76. minuutilla Moise Keanille. Kean pääsi 16-alueelle, mutta laukaus painui karkeasti yli maalin. Suomi yritti loppuun asti, mutta maalinteossa joukkue ei onnistunut. Taisi helle ja Italian tiukka puolustus hyydyttää minihuuhkajat.

Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyvää ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli Suomelta positiivista peliä. Paikkoja joukkueella oli vaikka voittoon, sillä laukauksia maalia kohti Suomella oli 11, kun Italia ampui vastaavasti vain kerran.

– Italia teki sen yhden maalin, mutta kyllä mekin pelasimme siten kuin meidän pitääkin. Ekalla puoliajalla meillä oli ainakin viisi maalipaikkaa ja toisellakin vielä muutama, totesi päävalmentaja Juha Malinen Ylen haastattelussa.

Maalit:

43. 0-1 Nicolo Zaniolo (Gianluca Scamacca)

Kokoonpanot:

Suomi: Leislahti | Jäntti (59. Ademi), Vesiaho, Tikkanen, Virtanen | Mattsson, Oksanen, Mohamed (87. Suhonen), Stavitski (90. Jokelainen) | Vertainen, Ylätupa

Italia: Plizzari | Tripaldelli, Zanandrea, Bettelia, Candela (66. Bellanova) | Melegoni, Tonali, Gabbia | Pinamonti (70. Kean), Zaniolo (81. Frattesi), Scamacca

Norja – Portugali 1-3 (0-2)

Maalit:

24. 0-1 Trincao (Florentino)
41. 0-2 Miguel Luis (Trincao)
82. 1-2 Eman Markovic
90+3 1-3 Trincao (Elves Balde)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi