Miikka Anttila myöntää: “Ei se edes ollut voittotaistelu”

Jyväskylän MM-rallin ensimmäinen päivä oli melkoista suomalaisjuhlaa, kun Jari-Matti Latvala johti kisaa ja parhaimmillaan kärjessä oli jopa kaksi suomalaista. Karu arki tuli eteen lauantaina aamupäivällä, kun Kakaristossa löytyi kivi ojan pohjalta ja suomalaisen menoon tuli pieni viivästys.

– Taistelu on ollut kovaa. Ollaan onnekkaita, että olemme rallissa edelleen mukana. Se mitä tapahtui siellä Kakaristossa ensimmäisellä kerralla, niin ihan hyvin olisimme voineet jäädä sinne, niin kuin tiimikavereille kävi, Latvalan kartanlukija Miikka Anttila kommentoi.

Jos rallia seuraava suomalaisyleisö koki sydämenpysähdyksiä siinä kohden, kun johtoasemasta Latvala ajoi ojan puolelle ja sekunnit alkoivat valua hiekkaan, niin pelko oli suuri myös Toyotan sisälläkin.

– Ensimmäinen tunne oli, että tunnustellaan vauriot. Vaikutti siltä, että pelkästään oli rengas tyhjä ja sitten vain koitettiin mennä. Se mikä oli hienoa, että Jari-Matti todella antoi mennä eikä pudottanut rukkasia siinä kohdassa. Se aikatappio maalissa oli todella pieni.

– Oltiin todella positiivisesti yllättyneitä, koska olin ihan varma, että tulee vähintään puoli minuuttia turpaan sille koko porukalle, jotka olivat siinä taaempana ja pätkän voittajalle vähintään 45 sekuntia, Anttila mietti.

Lopulta ero oli vain 15 sekuntia Ott Tänakiin. Seuraavalla erikoiskokeella Latvala sitten teki jälleen pohjat, vaikka auton aerodymaniikka ei ollut lähelläkään sieltä parhaimmasta päästä, koska takapyörän kohdalta puuttui suuri pala. Pohja-ajasta huolimatta voittotaistelu oli jo ohi.

– En ole itse ainakaan ajatellut sitä voittotaisteluna, koska se oli tiedossa, että Tänak pääsee samoille lähtöpaikoille, niin tulee menemään kovaa. Eikä ollut mitään järkeä lähteä vastaamaan sen vauhtiin. Sen taistelun loppuminen ei ollut mikään pettymys. Ei se oikeastaan ollut edes mikään voittotaistelu, vaan aikojen vertaaminen, Anttila totesi.

Rallissa on jäljellä enää neljä erikoiskoetta, jotka ajetaan sunnuntaina.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi