Michelle Karvinen iski Venäjän kanveesiin

Naisleijonat voitti torstaina Venäjän olympiaurheilijat Pyeongchangin olympialaisissa numeroin 5-1 (1-0, 2-0, 2-1). Suomen tehopelaajia olivat kaksi maalia tehnyt Michelle Karvinen ja kolmen syötön Jenni Hiirikoski.

Ensimmäinen erä oli aika mitäänsanomatonta kiekkoa. Suomi hallitsi peli näennäisesti, mutta joukkue ei oikein pystynyt murtamaan venäläisryhmän (VOR) keskialueen puolustusta. Pari kertaa naisleijonat saivat ihan hyvän hässäkän Nadezhda Morozovan maalille. Venäjän olympiaurheilijoiden ase tuntui olevan nopeat vastahyökkäykset.

Parisen minuuttia ennen erän loppua Suomi pääsi ylivoimalle ja sitä ehdittiin pyörittää 20 sekuntia, kun Michelle Karvinen täräytti kiekon verkkoon. Karvinen veti komean onetimerin ja poikittaissyötön siihen antoi Jenni Hiirikoski.

Karvinen iski nopeasti ja Venäjä otti lukua

Toista erää ehdittiin pelata vain 20 sekuntia ja Suomi pelasi toista ylivoimaansa, kun Emma Nuutinen syötti päädystä maalille Karviselle. Tuosta oli tuloksena se, että Morozova oli yllätetty jo toisen kerran. Nuutisen syöttö oli luokkaa timanttinen.

Kumpikin joukkue pääsi erässä vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta niiden aikana ei maaleja syntynyt. Paikkoja toki oli molemmilla ja olipa luisteluvoimaisella Susanna Tapanilla paikkansa tehdä osuma myös alivoimalla.

Erän viimeisellä Tapani karvasi kiekon hyökkäysalueella Riikka Välilälle, joka kiersi venäläispuolustajan ja maalivahti Morozovankin nostaen kiekon rystyltä sisään.

– Suski karvasi hienosti kiekkoa ja mä sitten korjasin marjat pois, Välilä kommentoi maaliaan Ylen haastattelussa.

Venäjä uhitteli – “Minttu” Tuominen ratkaisi

Anna Shohkina rikkoi Noora Rädyn nollan, kun kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia. Maali oli myös Venäjän olympiaurheilijoiden koko turnauksen avausmaali. Tuonkin jälkeen VOR pystyi muutaman kerran uhittelemaan Suomen maalia.

Neljännen kerran kiekko oli Morozovan selän takana, kun Minnamari Tuomisen kova veto ylivoimalla upposi suoraan yläkulmaan. Tapani teki tilanteessa hyvää maskia. Muutama minuutti tuosta ja Suomen nuorin pelaaja Petra Nieminen riisti kiekon hyökkäyssinisellä ja sen jälkeen hän kieputti koko venäläispuolustuksen solmuun ja laittoipa pelivälineen vielä verkkoonkin.

-Aina se on hienoa, kun tulee onnistumisia ja voitto on aina voitto. Sotshin peli ei kiinnosta mua pätkäänkään. Tänään me pelasimme loistavaa ylivoimaa, totesi päävalmentaja Pasi Mustonen.

-On paljon puhuttu, että onetimereita pitää laukoa ja kun on pieni molari, niin ammutaan ylös ja sinnehän se jotenkin ropelsi, totesi “Minttu” Tuominen.