Mestaruustaisto tiivistyi Puolassa – Suninen rallin yllättäjä

MM-sarjan kärki kaventui Puolan MM-rallissa, kun Hyundain Thierry Neuville ajoi ylivoimaiseen voittoon. Neuvillen ero toiseksi tulleeseen oli melkein puolitoista minuuttia. Voittonsa ansiosta belgialaisen ero MM-sarjan kärjessä olevaan Sebastien Ogieriin kaventui 11 pisteeseen.

– Tavoitteemme tähän viikonloppuun oli kaventaa eroa Sebiin ja sen me teimme. Ero on nyt tiukin sitten kauden toisen kilpailun, Neuville totesi tallin tiedotteessa.

Korealaistallin viikonlopun täydensi Hayden Paddonin toinen sija ja Dani Sordon nelostila. Hyundain kolmoisvoiton pilasi ainoastaan Ogier, joka ahtautui aasialaisautojen väliin.

– Mikä upea tulos koko tallille! Olen iloinen jokaisen puolesta. Se oli tiivis taistelu tänä viikonloppuna, kuten on ollut myös viime kisoissa, Neuville iloitsi.

Tuloslistasta ei huomaa, että taistelu olisi ollut tiukka, mutta todellisuus on toisenlainen. Vielä sunnuntaina Neuville taisteli M-Sportin Ott Tänakia vastaan tiukasti kilpailun voitosta, mutta virolainen joutui keskeyttämään pienen virheen seurauksena. Voittokamppailussa oli mukana lauantai-iltaan asti myös Toyotan Jari-Matti Latvala, jonka tie tuli pystyyn 16 erikoiskokeella.

– Oli tietysti pettymys, kun keskeytimme lauantaina, mutta tärkeätä oli tulla takaisin ja ottaa voitto Power Stagella. Ne voivat olla hyvin tärkeät pisteet mestaruustaistelussa, Latvala kertoi Toyotan tiedotteessa.

Toyotan viikonloppu ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, vaikka hetken aikaa näyttikin erittäin hyvältä, kun Latvala johti ja Esapekka Lappikin oli hyvissä asemissa. Juho Hännisen kilpailu oli alusta loppuun melkoista taistelua, eikä mies päässyt oikein kunnolla vauhtiin. Kilpailun suurin yllättäjä oli M-Sportilla kuudenneksi ajanut Teemu Suninen.

– On pettymys, että menetimme sijoituksen viimeisellä erikoiskokeella pienen virheen vuoksi. Tällaista sattuu joskus ja luulen, että tämä oli silti hyvä viikonloppu meille, Suninen harmitteli.

Suninen ajoi uransa ensimmäistä kilpailua WRC-kalustolla ja osoitti kuuluvansa nimenomaan tähän sarjaan. Mies oli ennen viimeistä erikoiskoetta vahvasti viidennellä sijalla, mutta pieni virhe maksoi lopulta sijoituksen. Silti uran avauspisteet ensimmäisessä kilpailussa ja pohja-aika perjantaina ovat sellainen meriitti, joita ei ihan jokaiselta löydy.

– Opimme paljon ja oli mukavaa saada perjantaina pohja-aika. Luulen, että näytimme olevamme nopeita, mutta se nopeus pitää saada pysymään koko viikonlopun. Nyt katson kohti Suomen rallia, jossa toivottavasti otamme taas askeleita eteenpäin, Suninen mietti.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: @World, Helena El Mokni / Hyundai Motorsport

Views: 76

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi