Mestarivalmentaja Haapanen jatkaa Espoossa

Päättyneellä kaudella runkosarjan voiton ottanut Kiekko-Espoon naiset jatkaa viime kaudelta tutulla valmennuksella.

Joukkueen päävalmentajana toimii tuttuun tapaan Sami Haapanen ja hänen valmennustiiminsä muodostavat kakkosvalmentajana Timo Löppönen, maalivahtivalmentajana Risto Jaakkola ja fysiikasta vastaa Viola Kaukonen.

– Koko tiimi aloitti viime kaudella ja osoittautui hyväksi, työteliääksi tiimiksi. Siinä on helppo olla ja me täydennämme toisiamme, Haapanen kertoi

– Viola on hyvin innokas ja ahkera fysiikkapuolen valmentaja. Löppösellä taas on pitkä kokemus poikapuolelta ja osin myös tyttöpuolelta. Jaakkolan Ripa on äärimmäisen kokenut ja pitkän linjan maalivahtivalmentaja.

Kokenut valmennusryhmä

Kiekko-Espoon valmennus on kokeneissa käsissä, tämän ryhmän kanssa. Haapasella alkaa 13:s kausi päävalmentajana Naisten Liigassa, ensimmäinen oli jo vuonna 2002-2003 KS Nouxin päävalmentajana. Espoossa hänellä alkaa myös 13:s kausi, mutta yksi niistä on ollut kakkosvalmentajan roolissa.

– Espoolainen nais- ja tyttökiekko on ollut lähellä sydäntä jo sieltä vuodesta -96 lähtien, kun ensimmäisen kerran olin kiekkoseura Nouxisa, olimmeko nyt kakkosdivaritasolla silloin.

– Seura perustetiin, kun Espoossa ei ollut naiskiekkomahdollisuuksia eikä sen ajan seurat sitä tarjonneet. Sillä tiellä sitä ollaan, Haapanen muisteli.

Kuusi mestaruutta

Haapanen on uransa aikana voittanut kuusi mestaruutta, joista päävalmentajana on tullut viisi. Sillä lukemalla hän on eniten mestaruuksia Naisten Liigassa voittanut valmentaja.

Keväällä hän oli lähellä napata kuudennen mestaruutensa päävalmentajana, mutta finaalit jouduttiin perumaan maailmanlaajuisen pandemian vuoksi.

– Yksi asia, mikä vaikutti jatkopäätökseen, oli se, kun tuo edellinen kausi jäi vähän kesken. Paljon jäi vielä tekemättömiä asioita ja ratkaisemattomia bisneksiä, Haapanen kuittasi.

Valmennuksen lisäksi Kiekko-Espoon joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa, ja lähipäivien aikana tulemme kertomaan lisää, ketä pukee Espoon sinisen pelipaidan päällensä tulevalla kaudella.

Teksti: Kiekko-Espoon tiedote

Kuva: Joni Hildén

Views: 353

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi