Patrik Siikanen laukoi JYPille kaksi pistettä

Kesän siirtomarkkinoilla aktiivisesti toiminut HIFK aloittaa Liigakauden 2021 – 2022 JYPin vieraana. Jyväskyläläisryhmä on sarjan nuorin joukkue. Ottelu päättyi JYPin voittoon 2-1 ja (0-1, 1-0, 0-0, 1-0). JYPin maalivahti Markus Ruusu torjui ottelussa 33 kertaa.

Avauserää oli pelattu 16 minuuttia, kun Teemu Tallberg ja Alexander Broadhurst pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen. Tuo hyökkäys päättyi siihen, että Broadhurst ohjasi Tallbergin syötön Markus Ruusun selän taakse. Erä oli selvää helsinkiläisten hallintaa, Ruusu joutui tositoimiin 13 kertaa, kun taas Michael Garteig selvisi neljällä kopilla.

Toista erää ehdittiin pelata pari ja puoli minuuttia, kun JYP tuli tasoihin. Tilanteessa 17-vuotias Joakim Kemell ohjasi Aleksi Salosen laukauksen verkkoon. Näin nuorukainen on tehnyt kahdessa pelaamassaan liigaottelussaan maalin molemmissa. Ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Mikko Salmio pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta Garteig nollasi jyväskyläläishyökkääjän. Myöhemmin myös Ruusu pystyi toisessa päässä huipputorjuntaan. JYPiltä erän pirtein oli ehdottomasti Kemell, joka pääsi kerta toisensa jälkeen maalipaikoille. Erä oli huomattavasti tasaisempi kuin ensimmäinen, sillä molemmat maalivahdit torjuivat kuusi kertaa.

HIFK pääsi kolmannen erän alkuun ylivoimalle, mutta tämäkin erikoistilanne oli yhtä heikko kuin ensimmäinenkin toisessa erässä. JYP sai melko pian tuon jälkeen oman ylivoimamahdollisuutensa, mutta tulosta ei heillekään tullut. Maalittoman kolmannen erän suurin sankari oli 13 kertaa torjunut Ruusu. Garteigille koppeja kertyi viisi.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 51 sekuntia, kun Patrik Siikanen laukoi b-pisteen sisäkaarelta kiekon yläkulmaan ja näin siis kaksi pistettä jäi Jyväskylään.

– Oli hieno tunnelma jäällä ja hallissa, tätä ovat kaikki odottaneet. Teimme ottelussa sovittuja asioita. Tämä nostaa varmasti meidän itseluottamusta. Tästä jatketaan huomenna, totesi Kemell CMorella.

Maalit:

16.08 0-1 Alexander Broadhurst (Teemu Tallberg, Eero Teräväinen)
22.28 1-1 Joakim Kemell (Aleksi Salonen, Samuel Helenius)
60.51 2-1 Patrik Siikanen (Anttoni Honka, Christoffer Braden

Torjunnat:

Markus Ruusu: 13+6+13+1 = 33
Michael Garteig: 4+6+5+0 = 15

Jäähyt:

JYP: 2×2 min
HIFK: 2×2 min

Kierroksen muut ottelut:

SaiPa – KooKoo 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Jukurit – KalPa 2-1 vl (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Petrus Palmu
HPK – Tappara 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)
Ässät – Sport 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 48

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi