Maurice: Aikaero pistää rutiinit uusiksi

Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtaavat toisensa, kun Helsingissä pelataan kaksi NHL:n runkosarjan ottelua. Ensimmäinen ottelu pelataan Hartwall Areenalla tänään torstaina. Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi harjoitusten jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, miten joukkueen valmistautuminen tuleviin otteluihin on sujunut, Mauricen valmentama Winnipeg majailee runkosarjassa sijalla seitsemän. Floridan alkukausi ei ole sujunut toivotulla tavalla. Joukkue on tällä hetkellä runkosarjassa toiseksi viimeisenä.

Jets haluaa tietenkin täydet pisteet Helsingin otteluista, mutta päävalmentaja Maurice sanoi myös, että pelaajien tulisi nauttia matkasta.

-Haluamme, että pelaajamme viettävät aikaa yhdessä ja pitävät hauskaa, homma ei saa mennä liian vakavaksi. Juuri päättyneissä harjoituksissa joukkue teki todella kovasti töitä. Täytyy muistaa, että edessä on kaksi kovaa ottelua, Maurice totesi.

Jetsin rytmi Suomessa on aivan erilainen kuin kotona Kanadassa.

-Kotona emme koskaan harjoittele kolmelta iltapäivällä. Tällainen matka vaikuttaa muutenkin joukkueen rutiineihin. Aikaero vaikuttaa esimerkiksi pelaajien unirytmiin ja ruokailuun. Täällä viettämämme aika jää niin lyhyeksi, että pelaajat eivät saa kiinni normaalista rytmistään, Maurice muistuttaa.

Joukkue totutteli harjoituksissa Hartwall Areenan kaukaloon, joka on erilainen kuin joukkueen kotihallissa.

-Pelaajamme totuttelivat kaukaloon laukomalla epäsuoria vetoja laitojen kautta. Nämä laukaukset palautuvat lapaan paljon nopeammin kuin normaalisti. Myös maalivahtimme joutuvat muuttamaan pelaamistaan jonkin verran. Kaukalo vaikuttaa siihen, miten maalivahti osallistuu peliin, Maurice totesi.

Ensimmäisessä ottelussa Winnipegin maalilla torjuu Connor Hellebuyck.

Joukkueet kohtaavat NHL Global Series- otteluissa torstaina ja perjantaina. Ottelut alkavat kello 20:00 Suomen aikaa.

Teksti: Juho Kojima

kuva: Joni Hildén

 

Views: 226

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi