Matti Kuparinen lähetti Lukon kesälomille

Lukko ja Ässät tarjoilivat Kivikylän Areenan yleisölle kiekkoa koko rahan edestä, kun joukkueet kohtasivat villi kortti -kierroksen toisessa ottelussa. Raumalaiset taipuivat, kun jatkoerää oli pelattu seitsemisen minuuttia. Ässä-sankariksi nousi Matti Kuparinen

Ottelun alku oli melkoista härdelliä ja ekaan pariin minuuttiin nähtiin neljä huippupaikkaa. Tuohon alkuun sopii Liigan vanha slogan draamaa ja rytinää. Maaleja ei kuitenkaan nähty kuin vasta viimeisen neljän minuutin aikana.

Ässät aloitti maalinteon, kun ottelua oli takana 16 minuuttia. Simon Suoranta nousi ylivoimalla röyhkeästi maalille ja painoi kiekon Kaapo Kähkösen patjojen alta verkkoon. Lukko kuittasi tuon jo seuraavassa vaihdossa 19 sekuntia myöhemmin, kun Toni Suuronen hienon kuvion päätteeksi ohitti Andreas Bernardin.

Maalivahdit työnsankareita

Toinen erä oli kaksivaiheinen, sillä alkupuoliskoa vei Ässät mielinmäärin, mutta osumaa joukkue ei pystynyt tekemään. Lukko sai juonesta kiinni porilaisten kahden jäähyn aikana ja niiden jälkeenkin raumalaisryhmä loi pari paikkaa.

40 minuutin aikana Lukko pääsi yrittämään neljästi ylivoimalla, mutta juuri nyt joukkueen tuska näkyy viimeistelyssä.

Maksim Matushkin pelasti Ässät jatkoerään

Lukko iski johtomaalin heti kolmannen erän alkuun, kun Joose Antonen onnistui yllättämään Bernardin.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Ässät tuli tasoihin Maksim Matushkinin osumalla ja niin oli edessä jatkoerä.

Matti Kuparinen Ässä-sankari

Jatkoerää ehdittiin pelata reilut seitsemän, ennen kuin Matti Kuparinen sai kiekon maalin edustalle ja mies täräytti kiekon varmasti verkkoon.

Lopputulos tiesi sitä, että raumalaisten kausi päättyi ja Ässät puolestaan jatkaan seuraavaan vaiheeseen, jolloin vastaan tulee joko Kärpät tai TPS.

– Kovaa vääntöä oli alusta loppuun. Siis tositasaista pelaamista ei tuosta nyt paljon enempää voi sanoa. Emme tosin olleet kiekollisesti ihan parhaimmillamme. Lukko teki sen meille todella vaikeaksi. Olemme menneet paljon eteenpäin, sillä pystymme heikkonakin hetkenä ratkaisemaan. Jatkoerässä piti vain olla aktiivinen, sillä kaverilla oli ekasta maalista kesäloma edessä, mutta meillä olisi ollut mahdollisuus vielä lauantaina, sanaili Ässä-käskijä Mikael Kotkaniemi.

– Molemmissa peleissä meillä oli mahdollisuus voittaa ja lähtökohtanahan oli se, että mikäli Kaapo (Kähkönen) pelaa ihan unelmaa, niin meillä oli mahdollisuus roikkua sarjassa mukana. Tänään tosin olimme jäällä se parempi joukkue ja peli olisi pitänyt tappaa siinä 2-1 -tilanteessa. Paremmuus tietysti ratkaistaan numeroilla, joten ei mitään kaverilta pois. Tänään ylivoimapelissä oli hyviä pyrkimyksiä. Tuomarit onnistuivat tänään hyvin, mutta se hieman harmittaa, että mun kausi loppui viime vuonna toimitsijakieltoon, kun Favorin antoi mulle pelirangaistuksen epäsopivasta eleestä. Mikä rangaistus siitä olisi pitänyt antaa, kun Ilomäki oli loppuhetkillä yksin läpi ja häntä lyötiin käsille ja sen näki varmasti kaikki. En edes tiedä kuinka monen sadantuhannan arvoinen lyönti se oli. Mutta jos sätin nyt tuomareilta, niin näytän ihan uunolta, Lukko-luotsi Pekka Virta paalutti.

Maalit:

16.03 0-1 Simon Suoranta (Jarno Kärki, Maksim Matushkin) yv
16.22 1-1 Toni Suuronen (Peter Tiivola, Heikki Liedes)
41.46 2-1 Joose Antonen (William Wrenn, Eetu Koivistoinen)
48.14 2-2 Matushkin (Juho Tommila, Matti Kuparinen)
67.18 2-3 Kuparinen (Tommila, Antonie Laganiere)

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 4+12+13+6 = 35
Andreas Bernard: 6+14+6+6 = 32

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
Ässät: 4×2 min

Yleisöä:

3 813

Villi kortti -kierroksen toinen ottelu:

Pelicans – SaiPa 3-0 (1-0, 0-0, 2-0) voitot 1-1

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi