Marko Anttilan alivoimamaali ei riittänyt Moskovassa

Jokerit pyöritti päätöserässä, mutta ilman onnistumista. (kuvakaappaus Viaplayn lähetyksestä)

Jokerien taistelu ei aivan riittänyt Moskovassa, sillä kotijoukkue Spartak vei täyden pistepotin maalein 4-2 (2-2, 1-0, 1-0). Ottelun erikoisuus oli Marko Anttilan tekemä 2-2 -maali, sillä se syntyi kahden miehen alivoimalla.

Spartak karkasi kahdella pikamaalilla erän yhdeksännellä minuutin johtoon. Moskovalaisista onnistuivat Mihail Kotlyarevsky ja Alexander Khokhlachev. Jokerit kavensi, kun erää oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Narripaitojen kuparisen rikkoi Ahti Oksanen, jonka rannelaukaus siniviivan alta yllätti hieman helponlaisesti Julius Hudacekin.

Jokerien tasoitusosuma syntyi vain seitsemän sekuntia ennen erätaukoa. Millä tavalla tuo osuma syntyikään, sillä Marko “Mörkö” Anttila karkasi kahden miehen alivoimalla nokikkain Hudacekin kanssa, ja niinhän siinä kävi, että Mörkö löi sisään.

Hersley ainoa onnistuja

Toisen erän seitsemännellä minuutilla Spartak siirtyi uudelleen johtoon, kun Patrik Hersley onnistui ohjaamaan Denis Kokarevin siniviivavedon verkkoon.

Jokerit pääsi yrittämään pari minuuttia ennen erätaukoa ylivoimalla, mutta ilman onnistumista. Joukkue pääsi jatkamaan kuitenkin kolmannen erän alkuunkin ylivoimalla, kun Jakov Rylov sai koukkaamisjäähyn ajassa 40 tasan.

Ratkaisu tyhjiin

Jokerit ei onnistunut vielä tuollakaan ylivoimalla väsäämään tasoitusmaalia, mutta hetki jäähyn jälkeen oli omissa vaaranpaikat. Antti Niemi venyi kuitenkin kahdesti hienoon torjuntaan.

Jokereilla oli erässä pari pidempää pyöritystä, mutta Spartak-puolustus ja Hudacek kestivät. Narripaidat pelasivat lopussa reilun minuutin ilman maalivahtia, mutta onnistumatta itse. Ratkaisu nähtiin kymmenen sekuntia ennen loppua, kun Martins Karsums laukoi kiekon tyhjään maaliin.