Markku Kanerva: UEFA teki täysin oikean päätöksen

Markku Kanerva: Kiitos pelaajille tässä tilanteessa. (kuvakaappaus: Viaplayn lähetyksestä)

Palloliitto järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden koskien vuodella siirrettyä jalkapallon EM-kisoja. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan päätös oli täysin oikea, sillä joulukuu olisi tuonut liikaa ongelmia.

– Alkuun se oli vakava paikka, kun kisapelejä jouduttiin siirtämään, mutta nyt päästään nauttimaan vähän lisää ennakkohypeä, totesi Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

Casagrande myös jatkoi, että nyt pitää mennä terveys edellä, ja kaikista haasteista tullaan selviytymään.

– Nyt UEFA:n pitää laatia pelikalenteri ja siinä onkin omat ongelmansa, sillä miesten kalenteri on melko täynnä. Se selvää, että ensin täytyy pelata nuo Kansojen liigan play off -ottelut. 30.3. selvinnee enemmän, jatkoi Casagrande.

Lisää näyttöpaikkoja uusille pelaajille

– Ikävä tilanne on, mutta pandemia koskettaa meitä kaikkia. Nyt täytyy tehdä yhdessä kaikki mahdollinen tilanteen normalisoitumiseksi. UEFA:n päätös oli tärkeä ja hyvä. Tämä ratkaisu on paras mahdollinen, sillä joulukuu olisi tuonut paljon ongelmia, mm. kansallisten liigojen suhteen, totesi puolestaan Markku Kanerva.

Kanervan mukaan tässä on sekin hyvä puoli, että nyt saadaan lisää pelejä sekä näyttöpaikkoja uusille pelaajille.

– Pystytään myös scouttaamaan tulevia EM-vastustajia syksyn Kansojen liiga -otteluissa, jatkoi Kanerva.

– Uusien pelaajien kannattaa myös jatkaa haaveilla, Kanerva totesi.

Kanervan mukaan hyvää on myös se, että varatut liput kelpaavat myös ensi vuonna, sillä tärkeintä on se, että katsomossa on yleisöä.

– En voi muuta kuin kiittää pelaajia tässä tilanteessa. Kaikki ymmärtävät, että jalkapallo on osa elämää, mutta ei se tärkein, totesi Kanerva lopuksi.

Teksti: Jouni Mikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi