Marjamäki: “Eihän tässä ole mitään järkeä”

Suomi valmistautuu Moskovassa pelattavaan Channel One-turnaukseen ja joukkue sinne julkistettiin maanantaina. Turnauksen valmistautumisen haasteelliseksi tekee se seikka, että samaan aikaan turnauksen kanssa pelataan myös liigaotteluita.

– Onhan tämä nyt ihan älytön tämä tilanne. Meille tulee joukkue kokoon keskiviikkona päivällä ja sitten pitäisi heti illalla pelata. Lyödään nyrkit yhteen yksi kaksi kolme Suomi. Meillä pelaa seitsemän kahdeksan pelaajaa ympäri Venäjää vielä maanantaina. Me lähdetään Finnairilla iltapäivällä, niin meillä ei ole edes puolet jätkistä kyydissä, Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki tuhahti.

Ongelma ei koske yksinomaan Channel One Cupia, vaan se koskee myös tulevia olympialaisia, jotka tullaan pelaamaan helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Silloinkin liigassa pelit ovat käynnissä olympialaisten aikana.

– Eihän siinä ole mitään järkeä. Nyt pelaa kaikki liigat samaan aikaan kuin maajoukkue. Tällä hetkellä meillä on tuolla taustalla iso keskustelun paikka. Kaikki pitävät kiinni omista jutuistaan, KHL, CHL, omat liigat, maajoukkue. Tällä hetkellä maajoukkue puristetaan sellaiseen tilanteeseen, mikä oli viime vuonna, kun et saanut ollenkaan niitä pelaajia joita olisit halunnut, Marjamäki harmitteli.

– Totta kai Liiga ajattelee, että onkohan heillä paljon pelaajia olympialaissa ja tämä muuttui paljon, kun NHL jäi pois. Olisi varmaan silloinkin ollut pelaajia Liigasta. Toisilla on varaa pitää, Sveitsi pitää koko tauon, KHL ja kaikki pitää, mutta Liiga pelaa. En mä tiedä sitten, huono se on mun mielestä ja jotain pitää tehdä tälle kalenterille.

Olympiajoukkueessa tulee varmuudella olemaan useita liigapelaajia, sillä jo näissä ensimmäisissä turnauksissa näyttöjä on ollut antamassa useita. Moskovaan lähtevässä joukkueessa mukana on peräti yhdeksän pelaajaa Liigasta. Olympiajoukkueessa niitä saattaa olla useampiakin, varsinkin jos KHL vielä toteuttaa uhkauksensa ja jää pois olympiakisoista.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi