Marcus Davidsson todellinen jatkoerämaali ratkaisi mestaruuden

Tappara voitti taistelevan Pelicansin jatkoerään venyneessä ottelussa maalein 5-4 (3-2, 0-1, 1-1, 1-0). Näin kirvesrinnat juhli toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan.

Ottelua oli pelattu vain seitsemän ja puoli minuuttia, kun Tappara johti jo 3-0. Tamperelaisten osumista vastasivat Anton Levtchi, Kristian Tanus ja Casimir Jürgens. Tuo Jürgensin osuma myös riitti Patrik Bartosakille ja hänen tilalleen maalille luisteli Jasper Patrikainen. Erän toisella puoliskolla Topias Vilen viimeisteli Pelicansin ensimmäisen ylivoimamaalin finaaleissa. Tuo ylivoimaosuma vaati lahtelaisilta 13 yritystä. Pari ja puoli minuuttia Vilenin osuman jälkeen Ben Blood toi lahtelaiset jo maalin päähän.

Iikka Kangasniemi lahtelaiset tasoihin ylivoimalla, kun toista erää oli pelaamatta 59 sekuntia. Ennen Pelicansin tasoitusta Tappara pääsi yrittämään kahdesti miesylivoimalla, mutta kummallakaan kerralla kirvesrinnat ei siis saanut kiekkoa Jasper Patrikaisen selän taakse.

Kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia, kun Konsta Hirvonen jakeli nopean vastahyökkäyksen päätteksi komean poikittaissyötön, ja Aatu Jämsen pamautti kiekon yläkaarelta Christian Heljangon selän taakse. Kellossa oli aikaa vain yksi sekunti, kun Valtteri Kemiläinen laukoi siniviivalta, ja sen jälkeen kiekon ohjasi Patrikaisen selän taakse kukas muukan kuin Veli-Matti Savinainen. Varsinaisella peliajalla Tapparan Waltteri Merelä ja Pelicansin Elias Vilen merkkauttivat kumpainenkin kolme syöttöpistettä. Kahden tehopisteen miehiä olivat Tapparan Anton Levtchi 1+1 ja Maksim Matushkin 0+2.

– Tosi hyvä alku peliin, mutta sitten päästettiin kaveri mukaan. No se on ihan inhimillistä. Lopussa näytimme luonnetta, totesi Merelä CMorella.

Jatkoerää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Casimir Jürgens laukoi viivalta, ja Marcus Davidsson kaivoin sellaisen “likaisen” jatkoerämaalin ja sillä Tappara juhli toista peräkkäistä mestaruuttaan.

– Pettynyt fiilis tottakai, mutta tiukoille me Tappara pistettiin. Valtava kunnioitus Tapparan organisaatiolle, sanaili Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Maalit:

1.11 1-0 Anton Levtchi (Waltteri Merelä, Maksim Matushkin)
7.03 2-0 Kristian Tanus (Jori Lehterä, Matushkin)
7.29 3-0 Casimir Jürgens (Merelä, Levtchi)
12.04 3-1 Topias Vilen (Joni Ikonen, Elias Vilen) yv
14.41 3-2 Ben Blood (E. Vilen)
39.01 3-3 Iikka Kangasniemi (Lukas Jasek, Miika Roine) yv
44.14 3-4 Aatu Jämsen (Konsta Hirvonen, E. Vilen)
59.59 4-4 Veli-Matti Savinainen (Valtteri Kemiläinen, Merelä) im
68.57 5-4 Marcus Davidsson (Jürgens, Petteri Puhakka)

Torjunnat:

Christian Heljanko: 7+4+5+1 = 17
Patrik Bartosak: 2+ – + – = 2
Jasper Patrikainen (7.29): 7+11+10+4 = 32

Jäähyt:

Tappara: 4×2 min
Pelicans: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 34

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi