Manse PP väänsi Rauman Feran siltaan

Rauman Feran asema naisten superpesiksen puolivälierissä on nyt tukala, sillä Manse PP oli parempi myös Rauman Topteam-Areenalla jaksoin 2-1 s (3-1, 2-3, 1-0). Tamperelaisilla on mahdollisuus katkaista sarja jo lauantaina Kaupin Pesäpallostadionilla.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin neljä juoksua ja niistä kaikki olivat enemmän ja vähemmän lahjoja. Tamperelaisilta onnistuivat mailan varressa heti ensimmäisen tasoittavalla sekä Jatta Vuorinen että Kirsi Ala-Lipasti. Tuo kaksikon lyönneillä kotiin kipaisivat nopeakinttuiset Henna Peltokangas ja Mira Kolehmainen.

Manse PP lisäsi johtoaan toisen tasoittavalla, kun Senni Sallinen löi, ja Vuorinen kipaisi kotiin. Feran ainokainen syntyi, kun Krista Fomin löi kohti kakkoskoppari Kolehmaista ja pallo hipaisi räpylää tippuen kentän pintaan. Tuon seurauksena Feran nopeakinttuinen kapteeni Miia Tervonen ehti kotipesään ennen palloa.

– Huojentunut tietysti, kun tuli voitto. Sisäpelimme ei tänään ollut parhaimmillaan, mutta onneksi ulkopeli oli. Näköjään myös kolmostilanteet kääntyivät meille, totesi Manse PP:n ykköspalkittu Vuorinen.

– Harmittaa todella paljon. Kaikkemme teimme, totesi puolestaan Feran ykköspalkittu Vilma Mäkelä.

Ensimmäisellä jaksolla hämmensi tilanne, kun Mansen Nina Taipale löi kolmannellaan väärän, mutta tuomaristo antoi hänen kuitenkin löydä vielä neljännen kerran. Virheen havaittuun Manselle tuomittiin palo.

Tuosta tilanteesta tamperelaisten pelinjohtaja Jarkko Pokela kävi kuumana vielä ottelun jälkeenkin.

– On se kumma, kun vuodesta toiseen tällaisia sattuu vielä superin tasollakin.

Pokela ja sekä tamperelaisten toinen edustaja oli sitä mieltä, että tuomariston tehtävä on huomata, jos joku on menossa väärällä vuorolla.

– Joukkueen oma tehtävä on huomioida tuollaiset seikat, totesi puolestaan erotuomaritarkkailija.

Fera nousi vielä

Toinenkin jakso oli jo menossa tamperelaisille, sillä Susanna Kylä-Kause ja Ida Lähde kotiuttivat vuorollaan Kolehmaisen ja Ala-Lipastin. Fera kuitenkin taisteli jaksovoittoon, kun mailan varressa onnistuivat vuorollaan Niina Nukarinen, Vilma Mäkelä sekä Tilda Tuomi. Kotiin noilla lyönneillä kipaisivat Kati Tanhua, Tervonen sekä Nukarinen.

Supervuorossa onnistuikin sitten ainoastaan Manse PP, kun Vuorinen löi ja Kolehmainen kipaisi kotiin. Fera yritti vielä kahden palon tilanteessa yllätysmerkillä Tervosta kotiin, mutta Laura Pohjolan lyönti jäi liian lyhyeksi ja polttolinja nappasi sen polttaen Tervosen.

Kuumana käynyt Pokela oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta antoi myös tunnustusta Feralla, sillä Manse PP ei ole saanut tässä parissa mitään ilmaiseksi.

– Mua harmittaa niin vietävästi tämä tappio, totesi Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Palkitut:

Fera:

I: Vilma Mäkelä
II: Niina Nukarinen

Manse PP:

I: Jatta Vuorinen
II: Ida Lähde

Muut ottelut:

KeKi – Pesäkarhut 0-2 (5-6, 0-2) voitot 0-2
SMJ – Virkiä 0-2 (3-5, 1-3) voitot 0-2
Pesäysit – Kirittäret 0-2 (0-6, 2-8) voitot 0-2

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 382

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi