Maaottelu alkoi Ratinassa tasaisissa merkeissä – Suomen miehet johdossa

Sanna Kämäräinen oli Ruotsi-ottelussa naisten kiekon valtias. (Kuvakaappaus: Ylen lähetyksestä)

Perinteinen yleisurheilun Suomi – Ruotsi -maaottelun ensimmäinen päivä pyörähti käyntiin perjantaina, ja Suomi pystyi haastamaan ennakkosuosikki Ruotsin ihan mukavasti.

Suomalaismiehistä lajivoittoon ylsivät moukarinheittäjä Aaron Kangas, jonka johdolla sinivalkoiset marssivat kolmoisvoittoon, Arttu Mattila oli puolestaan ykkönen korkeudessa ja Aaron Kankaan isoveli Arttu oli puolestaan paras kuulantyönnössä. Juoksuradalla suomalaisykkönen oli Topi Raitanen, joka voitti odotetusti 3000 metrin esteet.

-On ollut vähän väsymystä, mutta pääsin kuitenkin vähän vedättämään ruotsalaista, ja jäipä vähän voimia vielä huomiselle tonnivitoselle, sanaili Raitanen Ylen haastattelussa.

Suomen EM-kisoissa hurmannut miesten 4 x 100 metrin viestijoukkue nappasi omansa juoksemalla maaotteluennätyksen. Voittoa hieman himmensi se, että Ruotsin kolmososuuden juoksijan jalka ei kestänyt.

Naisistamme ykköseksi ylsivät kovan loppukirin 5000 metrillä ottanut Sandra Eriksson, Kristiina Mäkelä otti puolestaan omansa kolmiloikassa jo viidennen kerran peräkkäin ja Sanna Kämäräinen oli puolestaan kiekkoringin valtias.

– Harmittaa isosti, sillä olisi pitänyt ehdottomasti voittaa, kun lajivoitto vielä meni noin huonolla tuloksella. Ekalla heitolla vielä mietin, että pitääkö polvea varoa, mutta sitten kaikki jo sujui, sanaili keihäänheittäjä Jenni Kangas Ylen haastattelussa.

Avauspäivän jälkeen tilanteet ovat seuraavanlaiset:

Miehet:

Suomi – Ruotsi 105 – 98

Naiset:

Suomi – Ruotsi 98,5 – 106,5

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi