Maalin debyyttiottelussaan tehnyt sankari odottaa Ruotsi-kamppailua

Suomi otti torstaina voiton Venäjästä 3-2- numeroin. Jo voitto itänaapurista on positiivinen asia, mutta vielä positiivisemmaksi jutun tekee se, että Suomen paidassa debytoi vasta 18-vuotias Miro Heiskanen ja heti ensimmäiseen otteluun nuori HIFK-puolustaja avasi myös maalitilinsä.

– Onhan se hienoa päästä tekemään maali heti ensimmäisessä pelissä. Tosi hyvin alkoi ja hyvä peli oli muutenkin. Parannettavaakin kyllä jäi, mutta hyvin kulki, Heiskanen totesi.

Heiskanen kävi NHL-leirillä ennen kauden alkua ja pelaisi todennäköisesti NHL:ssä tällä hetkellä, mikäli aivotärähdys ei olisi keskeyttänyt hänen leiritystään. Syksyn hän on pelannut HIFK:n riveissä, ollen joukkueen parhaita ellei jopa paras pelaaja. Nyt se on palkittu näytönpaikalla maajoukkueessa.

– Luulen, että täällä on kovempi vauhti ja vahvempia jätkiä. Se on varmaan suuri ero, Heiskanen arvioi Liigan ja kansainvälisten otteluiden eroja.

Lauantaina nuorukaisen pelit jatkuvat maajoukkueessa ja vastaan asettuu Suomelle hyvin rakas vihollinen Ruotsi. Suomen ja Ruotsin väliset kamppailut ovat kautta aikain olleet niitä legendaarisimpia ja nyt Heiskanen pääsee kokemaan kentän puolelta nämä ottelun ensimmäistä kertaa aikuisten tasolta. Katsomossa ne on jo aiemmin koettu.

– No varmasti kova matsi on tulossa. Hienoa päästä pelaamaan, kun hallikin on vissiin tulossa täyteen, Heiskanen mietti.

– Aika usein ne ovat olleet tiukkoja, vähämaalisia ja kovia kamppailuita, kun olet ollut niitä tsiigaamassa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 51

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi