Lukon valmennuskuviot selvillä

Pekka Virta jatkaa Lukko-luotsina vielä kauden 2020-2021. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Lukko tiedotti maanantaina, että nykyinen päävalmentaja Pekka Virta jatkaa joukkueen peräsimessä kevääseen 2021. Tuon jälkeen vetovastuu siirtyy jyväskyläläiselle Marko Virtaselle.

– Koen tämän aina luottamuksen osoituksena, kun seura haluaa tarjota mahdollisuuden. Organisaatiossa on tällä hetkellä erinomainen henki ja olosuhteet hyvät, jotka antavat hyvät edellytykset positiivisen ilmapiirin luontiin, Pekka Virta kommentoi.

Virta toimii tällä hetkellä kolmatta kautta raumalaisseuran päävalmentajana. Hän on laatinut myös yhdessä seuran urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin kanssa Lukolle uuden urheilustrategian.

– Tuore urheilustrategia on laitettu aluilleen ja Kallen kanssa meillä on meneillään vasta strategian toinen kausi. Tällä hetkellä joukkueessa on ollut paljon muutoksia, mutta tieto tulevasta valmentajasta antaa työrauhaa tähän hetkeen ja paremman mahdollisuuden seuraavan kauden suunnitteluun. Projektimme ei ole maalissa, mutta hyvässä suunnassa. Joukkueen nuoren rakenteen ja positiivisen asenteen myötä kehitys jatkuu ja tulokset paranevat. Näen tässä erittäin paljon mahdollisuuksia, jotka motivoivat jatkamaan myös seuraavan kauden, Virta päättää.

Sahlstedt totesi puolestaan, että Virta on tehnyt loistavaa työtä seurassa saaden materiaalista irti kaiken mahdollisen.

– Omalla työllään hän on jatkonsa totisesti ansainnut. Pekka on tehnyt koko projektin ajan yhteistyötä joka suuntaan seuran sisällä erinomaisen hyvin, Sahlstedt kommentoi.

Virrasta Virtaseen

Pekka Virran jälkeen Lukossa vetovastuun ottaa siis 51-vuotias jyväskyläläinen Marko Virtanen. Virtanen valmentaa tällä hetkellä Turun Palloseuraa, mutta hyppää jo ensi kaudella Lukko-organisaatioon valmentaen seuran A-nuoria.

Virtanen toimi JYPin päävalmentajana kausilla 2013-2018, ja tuona ajanjaksona seura voitti SM-pronssia vuosina 2015 ja 2017. Virtasen ansiolistalle kuuluu myös CHL-mestaruus vuodelta 2018.

– Tällä hetkellä keskittymiseni on 100% työhöni TPS:n organisaatiossa, mutta tämän lajin parissa on kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmat katsottava ja sovittava etukäteen. Tarkoitukseni on tuoda omaa tietotaitoni ensin nuorten käyttöön ja samalla oppia tuntemaan Lukon organisaatiota, jonka jälkeen sitten eteenpäin liigajoukkueen kanssa, Virtanen kommentoi.

Sahlstedtin mukaan painava syy Virtasen valintaan oli miehen vankka osaaminen nuorten parissa. Jyväskyläläinen on toiminut ennen liigavalmentajan uraa sekä Jyväskylän urheiluakatemiassa että JYPin junioreissa. Valinta tukee loistavasti Lukon strategiaa, sillä siinä on yhtenä painopistealueena nuorten lahjakkuuksien kehittäminen.

– Virtasen sopimusrakenne on kannaltamme juuri sitä mitä halusimme. Saamme miehen taloon sisälle ja samalla meillä on valtakunnan kovin A- nuorten valmentaja, totesi Sahlstedt.

Virtasen sopimus on siis kolmivuotinen. Lukon edustusjoukkue on miehen komennossa kaudet 2021-2023.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman Lukon tiedote

Views: 406

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi