Lukon Tuomo Pekkala: “Voittaminen on kivaa”

Rauman Top Team-Areenalle saapuneet 715 silmäparia todisti perjantaina, kun Lukko voitti Jyväskylän Kirittäret jaksoin 2-0 (3-1, 3-0).

Lukon lyöntipeli oli avausjakson ensimmäiset kolme vuoroparia melkoisen tukossa. Osansa tuohon jyväskyläläisten lukkari Mari Mantsisen pelaamisessa. Kirittäret avasi juoksutilin toisen tasoittavalla, kun Saara Sumen kotiutti Camilla Kirsilän.

– Me mentiin alussa lukkarin väärään, mutta sitten pikku muutosten jälkeen sisäpeli parani ja rauhoittui, kommentoi Lukon pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Raumalaiset ratkaisivat jaksovoiton neljännen aloittavalla tehtailemalla siihen kolme juoksua. Ensimmäiseen niistä joukkue sai apua vieraiden lukkarilta vapaataipaleen muodossa ja kotiin tuossa tilanteessa käveli Laura Jokinen. Lukko jatkoi painostustaan ja niinpä mailan varressa onnistuivatkin vuorollaan Henna Suominen sekä Jenna Kammi-Rahnasto ja kotiin puolestaan ehättivät Enni Kylä-Kause ja Eeva Mäki-Maukola.

Ennen Kirittärien tasoittavan alkua tapahtui melko ratkaisevan tuntuinen episodi, kun Kirittärien pelinjohtaja Jukka Karttunen osui syötönvalvojaan ja sen seurauksena heilahti Karttuselle punainen kortti sekä siirtyminen pois kentältä.

– Kyllähän nuo tapahtumat vaikeuttivat huomattavasti meidän tekemistä. Enpä ole vielä koskaan ennen kesken pelin  viuhkaan hypännyt, joten kyllä se hieman vaikeaa oli, sanaili Kirittärien kakkospelinjohtaja Antti-Jussi Hirvonen.

Lukko teki Kirittäristä aseettoman

Lukko sai toisenkin jakson avausjuoksun vapaataipaleella ja tälläkin kertaa kolmosella oli odottamassa Laura Jokinen. Samalla lyöntivuorolla eli toisen tasoittavalla Henna Suominen kotiutti vielä Kaisa-Maija Rosvallin.

– Koko joukkueen peli oli tänään iloista ja ihanaa. Sellaisessa tilanteessa kuin avausjaksolla olimme, niin tämä joukkue on ollut aikaisempina vuosina vähän jännittynyt ja hartiat on tippunut, mutta nyt ei ole sellaista, sanaili Lukon ykköspalkittu Jenna Kammi-Rahnasto.

– Oli aika tapahtumarikas peli. Pientä parannusta viime peliin, mutta silti päälimmäinen tunne on pettymys. Joukkueemme on uudistunut aika paljon ja töitä pitää vielä tehdä, mutta hyvällä tiellä ollaan, kommentoi Kirittärien ykköspalkittu Camilla Kirsilä.

Lukko lisäsi johtoaan vielä kolmannen tasoittavalla, kun Kylä-Kause kotiutti Laura “Lanttu” Jokisen. Kirittäret oli viimeisellä yrityksellään aika aseeton ja yhtenä syynä tuohon oli Lukon tiivis sisäpeli lisättynä Kammi-Rahnaston loistavalla lukkaroinnilla.

– Olihan tämä aika nihkeetä, mutta silti oli tämä parempaa kuin kaksi päivää sitten. Tänään oli sentään sellainen meininki, että taistelimme voitosta, joten siihen täytyy olla tyytyväinen, paalutti Hirvonen.

– Pakko olla todella tyytyväinen, sillä voittaminen on kivaa. Me teimme pelin alussa ihan itse vaikeaksi, mutta onneksi käänsimme sen tuolla tavalla. Täähän meni tänään hyvin, kun saimme 15 kolmostilanteella kuusi juoksua. Viimeksi tarvitsimme yhteen juoksuun 19 tilannetta, lopetti Pekkala.

Palkitut:

Lukko:

I: Jenna Kammi-Rahnasto
II: Kaisa-Maija Rosvall

Kirittäret:

I: Camilla Kirsilä
II: Mari Mantsinen

Illan toinen peli pelattiin Porissa ja siellä Pesäkarhut kaatoi Lappeenrannan Pesäysit jaksoin 2-0 (5-1,4-2).

Miesten superissa pelattiin kuusi ottelua seuraavin tuloksin:

Alajärvi – Sotkamo 0-2 (0-4, 4-9)
Kankaanpää – Vimpeli 0-2 (0-6, 2-11)
Koskenkorva – Kempele 2-0 (6-2, 8-2)
Raahe – Hyvinkää 2-0 (6-5, 3-2)
Oulu – Imatra 0-1 (1-3, 6-6)
Joensuu – Seinäjoki 0-2 (2-3, 4-5)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi