Lukon Tuomo Pekkala: “Tässä oli hyvää vain kaksi pistettä”

Laura Toikkasen heitto kotipesään pisti ottelulle pisteen. (kuva: Katri Maajärvi)

Rauman Lukko nappasi lopulta kaksi pistettä Oulun Lipottarilta luvuin 2-1 s (0-2, 4-3, 1-0). Ottelu Topteam-Areenalla oli melkoisen heikkotasoinen ja raumalaiset kommentoivat asiaa siten, että kaksi pistettä oli illan ainut hyvä asia.

Ensimmäinen jakso oli Lukolta melkoista puskemista, kun mikään ei onnistunut ja Lipottaret puolestaan onnistui kahdesti kotiutuksessaan. Ensimmäinen niistä syntyi, kun Juulia Salonen löi hienosti väliin eikä Anna Hemmilällä ei ollut vaikeuksia ehtiä kotiin. Toisen syntymisessä Lukko sitten avustikin melkolailla, sillä Siri Eskolan lyönti oli otettavissa, mutta palloa ei saatu kuitenkaan tarpeeksi nopeasti käsiin ja niinpä Roosa Törmänen ehätti kotiin.

– Meillä on ollut aika tiivis pelitahti, sillä tämä oli tähän viikkoon jo kolmas peli ja ehkä siten vähän maksettiin oppirahoja tuossa lopussa. Ei ole hirveästi muita ajatuksia , kommentoi Lipottarien kakkospalkittu Laura Pohjola.

– Olimme hyvinkin huonoja tänään, mutta sitten lopulta saatiin taistelulla kairattua nuo kaksi pistettä. Ekalla jaksolla emme onnistuneet yksinkertaisesti lyönneissämme, sanaili Lukon ykköspalkittu Karoliina Koski.

Yksi heitto tuli Oululle kalliiksi

Lipottaret aloittivat toisenkin jakson vahvasti, sillä kahteen ensimmäiseen joukkue iski juoksun kumpaankin, kun mailan varressa onnistuivat Emilia Linna sekä Salonen ja kotiin niillä ehättivät Ella Korpela ja Susanna Korkala. Salosen lyöti oli otettavissa, mutta pallo tippui hanskaa hipoen kenttään ja niinpä Korkala ehätti kotiin.

Toisen tasoittavalla Lukko sitten tuli rinnalle, kun ensin Inka Pietilä kotiutti Kati Tanhuan ja heti perään Laura Toikkanen ehti kotiin harhaheiton turvin. Lukko siirtyi ottelussa johtoon kolmannen tasoittavalla, kun Venla Olli onnistui lyömään Eeva Mäki-Maukolan kotiin.

Neljännessä kumpikin onnistui saamaan juoksijan kertaalleen kotiin ja oululaisten tasoitus tuli harhaheitolla ja sillä kotiin kipaisi Korpela. Lukolle jaksovoiton varmisti mailan varressa onnistunut Pietilä, joka kotiutti Tanhuan.

Supervuoron ratkaisu lähti jälleen Pietilän mailasta ja tällä kertaa kotiin ehätti Mäki-Maukola. Lipottaret ei saanut parista tilanteesta huolimatta tasoitusta aikaiseksi ja lopullisen pisteen ottelulle laittoin Laura Toikkanen, jonka heitto kotipesään tuhosi oululaisetenijän.

– Tämä pitää hyväksyä, kuten Laurakin sanoi, niin me makselimme tässä vähän oppirahoja, totesi vähäpuheinen Lipottarien pelinjohtaja Antti Vihtkari.

– Ei tässä ollut mitään muuta hyvää kuin kaksi pistettä. Meidän valmistatuminen tähän peliin oli vähän huono, emme olleet yhtään mukana. Löimme päätä seinään siinä alussa ihan täysin, no onneksi käänsimme ja saimme kaksi pistettä, totesi Lukon pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Lukolla oli otteluun lähdettäessä vähän kokoonpanohuolia, sillä ykköskärki Laura Jokinen puuttui joukosta pienten vammojen takia. Kati Tanhua kuitenkin paikkasi ihan hyvin, sillä toihan nuori nainen kaksi tärkeää juoksua.

– “Lantun” (Jokinen) kanssa katsellaan päivä kerrallaan, totesi Pekkala.

Ottelua Topteam-Areenalla seurasi 856 silmäparia.

Palkitut:

Lukko:

I: Karoliina Koski
II: Venla Olli

Lipottaret:

I: Ella Korpela
II: Laura Pohjola

Illan toisessa naisten pelissä Porin Pesäkarhut hävisi kotikentällään ehkä vähän yllättäen Jyväskylän Kirittärille jaksoin 0-1 (4-6, 2-2)

Miesten illan ottelut päättyivät seuraavasti:

Alajärvi – Vimpeli 0-2 (0-5, 0-9)
Raahe – Sotkamo 0-1 (0-4, 4-4)
Joensuu – Kitee 2-0 (6-1, 5-3)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Views: 129

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi