Lukon naiset ja maalinteon sietämätön vaikeus

Lukko-kapteeni Maija Koski pelasi sunnuntaina HPK:ta vastaan uransa sadannen liigaottelun. Itse ottelussa juhli HPK. (kuva: Jouni Mikola)

Tehoton Lukko kärsi kotitappion Kivikylän Areenalla pelatussa naisten liigaottelussa HPK:lle maalein 0-3 (0-2, 0-0, 0-1). Ottelu oli Lukko-kapteeni Maija Kosken liigauran sadas.

Avauserässä nähtiin kaksi osumaa, ja niistä molemmista vastasi hämeelinnalaisvieraat. Ensin kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen Riikka Noronen laukoi poikittaissyötöstä kiekon etukulmaan. Tuossa tilanteessa Johanna Niemi oli vailla mahdollisuuksia

Kuutisen minuuttia myöhemmin Ida Haakana tuplasi HPK:n johdon lauottuaan ylivoimapelissä kiekon viivalta yläkulmaan. Tuo jälkeen kumpikin pääsi koettamaan ylivoimalla, mutta lisäosumia ei nähty.

Jäähyjen värittämä erä

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla tasavoimin pelattiin vain nelisen minuuttia, sillä emännille vihellettiin yksi ja HPK:lle puolestaan kaksi kaksiminuuttista. Lukon alivoiman tärkein pelaaja oli maalivahti Niemi, sillä raumalaistunut lempääläläinen otti muutaman huippuluokan torjunnan. Omalla ylivoimallaan Lukko puolestaan osui kertaalleen tolppaan.

Toisella kympillä Lukko joutui pelaamaan 25 sekuntia kolmella viittä vastaan, mutta tuostakin joukkue selviytyi. Viime hetkillä emännillä oli muutama hyvä paikka kavennukseen, mutta verkkoon asti kiekkoa ei saatu. Niinpä toisellekin tauolle lähdettiin numeroista 0-2.

Jäähyjä ja rankkari

Kolmannenkin erä eka puolisko oli jäähyjen sävyttämä, sillä Kerholle niitä vihellettiin kolme ja Lukolle yksi. Raumalaiset pääsivät pelaamaan jopa puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta tuosta ei jäänyt paljonkaan lapsille kerrottavaa, sillä niin heikkoa oli Lukon yv-pelaaminen.

Ottelu alkoi olla taputeltu kolmannen erän 14. minuutilla, kun Julia Liikala vei hämeenlinnalaiset jo 3-0 -johtoon. Lukolla oli etsikkoaikansa pari minuuttia myöhemmin, kun Maija Koski pääsi yrittämään rankkarista kavennusta, mutta Salla Sivula nollasi sadatta ottelua pelanneen Lukko-kapteenin yrityksen.