Lukon joukkueessa koronavirustartuntoja – CHL-ottelu perutaan

Lukon edustusjoukkueessa on koronatartuntoja, joten huominen CHL-ottelu on peruttu sekä  perjantain JYP-peli siirretään.

Lukon joukkueessa on alkuviikosta todettu useammalla jäsenellä koronavirustartunta. Näin viranomaispäätöksen myötä kaikki viime viikon vieraspelimatkalle osallistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin toistaiseksi.

Keskiviikkoinen CHL-ottelu Lukko – HC Bolzano perutaan ja perjantainen vieraspeli JYPiä vastaan siirretään. CHL:n toimenpiteistä ja jatkosta  tiedotetaan, kun CHL:n urheilujohto on kokoontunut asian tiimoilta.

Uusi JYP-pelipäivä ilmoitetaan mahdollisimman pian, mutta auantain Pelicans–Lukko-ottelu pelataan suunnitellusti. Lahden ottelu siirretään alkavaksi kello 18.30.

Perusteena karanteenipäätökselle on se, että pelaajat ovat viettäneet viikon ajan tiiviisti aikaa perheenomaisissa olosuhteissa samoissa kulkuneuvoissa, hotelleissa ja pukukopeissa.

Viranomaiset katsovat pitkäaikaisen yhdessäolon kohottavan jatkotartuntojen riskiä ja tästä syystä poikkeuksellisesti kahdesti rokotetut, negatiivisen näytteen antaneet oireettomat henkilöt joutuvat myös karanteeniin. Tartuntojen alkuperä ei ole tiedossa ja kaikki positiiviseksi testatut henkilöt ovat pääosin lieväoireisia. Kaikki joukkueen jäsenet on testattu ja suurin osa testituloksista ovat olleet negatiivisia.

Karanteeni voidaan näiden negatiivisen tuloksen antaneiden henkilöiden osalta päättää kuudennen vuorokauden kohdalla otettavalla negatiivisella PCR-tutkimuksella. Toimintalinjasta on pidetty kokous Rauman tartuntatautiviranomaisten ja Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin sekä Rauman Lukon edustajien kesken. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen edustajaa on konsultoitu viranomaispäätöstä tehdessä.

Kaikki joukkueen jäsenet lähetettiin koronatestiin heti, kun ensimmäisen henkilön pikatestin tulos oli positiivinen. Joukkueen lääkäri Juha Isotupa joukkueenjohtaja Mika Kuosmasen kanssa koordinoi testaustoimintaa nopealla aikataululla erittäin tehokkaasti, mikä auttoi tilanteen kartoittamisessa ja tekemään nopeita ratkaisuja. Tartuntojen vuoksi joukkueen negatiivisen testituloksen saaneita jäseniä testataan Lukon toimesta koko karanteenin ajan päivittäin.

– Iso hatunnosto kuuluu kyllä Juhalle, Mikalle sekä tietysti Lääkärikeskus Minervalle ja Rauman terveyspalveluille nopeasta testauksesta ja tulosten analysoinnista. Kunnioitamme viranomaisten päätöstä ja kiitämme heitä hyvästä yhteistyöstä. Tilanne tietysti harmittaa urheilullisesti, mutta ymmärrämme, että viranomaisilla on vastuu alueen terveysturvallisuudesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä, toimitusjohtaja Jukka Kunnas sanoo.

Lähde: Lukon tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi