Lukko mursi Hakametsän kirouksen

Tappara ja Lukko kohtasivat sunnuntaina kolmannessa välieräottelussa. Tilanne otteluvoitoissa ennen Hakametsän iltaa oli 1-1. Lukko oli tällä kertaa parempi maalein 4-1 (1-0, 2-0, 1-1) siirtyen ottelusarjassa 2-1 -johtoon.

Tappara pääsi ylivoimalle, kun puolitoista minuuttia oli pelattu. Tuosta erikoistialnteesta ei kuitenkaan jäänyt paljonkaan lapsille kerrottavaa, sillä kirvesrinnat eivät saaneet yhtään laukausta kohti Lassi Lehtisen maalia.

Lukko aloitti maalitehtailun kuudennella minuutilla, kun Anrei Hakulinen pamautti kiekon b-pisteeltä yläkulmaan. Reilu viisi minuuttia tuosta ja Lukko pääsi ylivoimalle, mutta eipä tuostakaan jäänyt paljon kerrottavaa, sillä ainoastaan Kristian Pospisil osui kertaalleen yläputkeen.

Tappara jyrän alla

Toista erää oli pelattu pari minuuttia, kun Aleksi Saarela pääsi kiekonriiston jälkeen laidalta läpi. Saarela otti muutaman potkun ja laukoi ranteellaan kiekon alakulmaan.

Ottelu lähestyi puoltaväliä, kun Saarela syötti viivalle ja sieltä Thomas Gregoire laukoi kiekon kolmannen kerran Heljangon selän taakse.

Tappara oli erässä totaalisesti jyrän, sillä Lukolla oli paikkoja useampaankin kuin kahteen maaliin.

– Tämä oli suurin piirtein parasta mitä osaamme. Kopissa päätimme, että lähdemme täysillä. Maalintekeminen on aina kivaa, sanaili Saarela CMoren haastattelussa.

Kirous on murrettu

Tappara sai aikaan kavennuksen, kun Alex Levtchi laukoi 51 sekunnin pelin jälkeen kiekon maaliin. Maaliin kiekko meni lopulta tolpan Lassi Lehtisen varusteiden kautta.

Tappara yritti lähes neljä viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Lukon Eetu Koivistoinen puolestaan laukoi kiekon tyhjiin, kun peliä oli jäljellä vain 25 sekuntia.

Näin Lukko mursi Hakametsän kirouksen, sillä Lukko oli voittanut Tapparan vieraissa viimeksi kaksi ja puoli vuotta sitten,

– Tänään oli umpisurkea esitys. Emme saaneet saamaa latausta kuin perjantaina Raumalla, totesi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Maalit:

5.46 0-1 Anrei Hakulinen (Sebastian Repo, Vili Saarijärvi)
21.43 0-2 Aleksi Saarela
29.21 0-3 Thomas Gregoire (Saarela, Saarijärvi)
40.51 1-3 Alex Levtchi (Michal Moravcik)
59.35 1-4 Eetu Koivistoinen tm

Torjunnat:

Christian Heljanko: 6+10+5 = 21
Lassi Lehtinen: 6+3+6 = 15

Jäähyt:

Tappara: 1×2 min
Lukko: 1×2 min

Toinen välierä:

TPS – HIFK 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

24.47 1-0 Lauri Pajuniemi (Eemil Viro, Mikael Pyyhtiä)
36.14 2-0 Juuso Pärssinen
52.46 3-0 Josh Kestner (Ruslan Ishakov)

Voitot 2-1

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi