Lukko orastavassa voittoputkessa joulutauolle.

Lukko - JYP-ottelussa katsomossa oli todella väljää.

Lukko sai maanantai-iltana Äijänsuolle vieraakseen JYPin. Kahden ottelun kierros oli viimeinen ennen lyhyttä joulutaukoa. Ottelu päättyi Lukon voittoon maalein 4-3 (3-1, 0-1, 1-1).

– Kaikki pisteet tekee hyvää. Meiltä tänään erinomainen ensimmäinen erä, mutta sitten vähän ajatus karkaili, sanaili Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Lukko oli vienyt seitsemän edellistä joukkueiden keskinäistä kohtaamista. Maanantaina maalinteon aloitti JYP, sillä ottelua oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Reid Gardiner laukoi toisesta aallosta kiekon Lassi Lehtisen selän taakse. Lukko kuittasi pari minuuttia myöhemmin, kun Michael Haga napautti irtokiekon kulmalta verkkoon.

Lukko siirtyi johtoon 49 sekuntia ennen erätaukoa, kun Anrei Hakulinen karvasi kiekon hyökkäysalueella ja laukoi puolihuolimattomasti kohti maalia, mutta kiekko meni kuin menikin Konstantin Shostakin selän taakse. Maalin syntymistä edesauttoi Sebastian Revon erinomainen maalineduspelaaminen. Lukko iski vielä 11 sekuntia ennen summeria, kun kultakypärä Vili Saarijärvi upotti kiekon viivavedoillaan kolmannen kerran jyväskyläläisten verkkoon. Shostak oli erässä täystyöllistetty 18 torjunnallaan, kun taas Lassi Lehtinen selvisi kahdeksalla kopilla.

– Meiltä hyvä eka erä, saimme pidettyä peliä JYPin päädyssä. Maalitilanteissa olemme puhuneet, että maalille pitää saada liikettä ja tänään sitä saatiin. Ehdin tauolla käydä nopeasti Rovaniemellä, lähden jo itseasiassa tänään ajamaan kohti Helsinkiä ja sieltä lennolla joulupukkia moikkaamaan. Takaisin tulen 25. päivä, sanaili Saarijärvi.

JYP tuli peliin mukaan

Erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Jerry Turkulainen päätti nopean vastahyökkäyksen tuoden JYPin maalin päähän. Ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin vasta ajassa 31.13 ja sen kärsi Haga. Ajassa 35.08 nähtiin varmasti kaikkia numerofriikejä miellyttävä tilanne, kun JYPin numero kakkonen Valtteri Kakkonen sai kahden minuutin rangaistuksen.

Toisessa erässä JYPin maalille luistellut Markus Ruusu koppasi kiekon 12 kertaa, kun taas Lehtinen torjuntoja kertyi kahdeksan.

Lukolle kahdeksas peräkkäinen voitto JYPistä

Kolmatta erää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Thomas Gregoire kilautti ensin poikkiputkeen, mutta toisella yrittämällä kiekko sitten löysi tiensä verkon perukoille. JYP tuli viitisen minuuttia ennen loppua uudelleen maalin päähän, Rasmus Heljanko yllätti Lehtisen turhan helposti etukulmaan suuntautuneella laukauksella.

– Olen pettynyt tulokseen. Teimme toiseen erään vähän muutoksia ja pääsimme siten uudelleen peliin mukaan. Ekan erän loppuun meni pari helppoa. Meillä on kova haaste pelata tämä sarja läpi, mutta tänään pitää nostaa Jerry Turkulainen esiin, sillä hän oli joukkueemme johtaja, totesi JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Maalit:

3.36 0-1 Reid Gardiner (Patrik Siikanen, Eetu Peltola)
5.09 1-1 Michael Haga (Thomas Gregoire, Ondrej Slovacek)
19.11 2-1 Anrei Hakulinen
19.49 3-1 Vili Saarijärvi (Linus Nyman, Scott Pooley)
25.52 3-2 Jerry Turkulainen (Antti Kalapudas, Samuel Valkeejärvi)
48.18 4-2 Gregoire (Sebastian Repo, Haga)
54.42 4-3 Rasmus Heljanko

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 7+8+5 = 20
Konstantin Shostak: 18+ – + – = 18
Markus Ruusu (20.00): – +12+8 = 20

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
JYP: 2×2 min

Yleisöä:

2 335

Kierroksen toinen peli:

Tappara – KalPa 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi