Lukolle pisteet VandeVelden ja Ramstedtin maaleilla

Teemu Ramstedt Lukon Special Hockey -toiminnan kummipelaajaksi. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko voitti lauantai-iltana Tapparan kolmannen erän maaleilla luvuin 4-0 (0-0, 0-0, 4-0). Raumalaisten maaleista vastasivat kahdesti iskeneet Chris VandeVelde ja Teemu Ramstedt.

Lukko ja Tappara kohtasivat Kivikylän Areenalla edellisen kerran kolmisen viikkoa sitten ja tuolloin peli olikin todella ikimuistettava, sillä kirvesrinnat johti kahden erän jälkeen jo 4-0, mutta Lukko painoi kolmannessa välisin rinnalle ja jatkoajalla sitten voittoon. Tällä kertaa Raumalla nähtiin Ville Vahalahden paluu tositoimiin parin kuukauden huili jälkeen.

Avauserän ainoa tilastomerkintä oli Teemu Nurmen saama jäähy 16. minuutilla, mutta Lukko ei onnistunut ylivoimalla parista hyvästä paikasta huolimatta. Torjunnat erässä meni tasan, sillä sekä Kaapo Kähkösellä ja Dominik Hrachovinalla oli yhdeksän koppia.

Maalivahdit edelleen ohittamattomia

Toinen erä mentiin täysin ilman tilastomerkintöjä ja torjuntoja Kähköselle merkittiin seitsemän ja Hrachovinalle viisi.

Parhaasta paikasta vastasi Lukon kultakypärä Toni Koivisto, joka kilautti kertaalleen tolppaan, mutta muuten peli oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli paikkansa.

Lukon ketsuppipullo aukesi

Kolmannen erän alkupuolella mentiin edelleen kovaa ja Lukon ketsuppipullo aukesi kuudennella minuutilla. Raumalaiset iskivät kaksi maalia 36 sekunnissa, kun vuorollaan Hrachovinan ohittivat Chris VandeVelde ja Teemu Ramstedt.

VandeVelde tuplasi maalitilinsä toisella kympillä, kun mies luritti kiekon hallitusti Hrachovinan längistä verkon perukoille.

Viitisen minuuttia ennen päätöstä Tappara pääsi pelaamaan ylivoimalla, mutta kirvesrinnat sai vain yhden laukauksen kohti Lukko-maaalia ja senkin Kähkönen torjui varmasti. Lukko käytti erän viimeisellä minuutilla hyödykseen kahden miehen ylivoimansa, kun Ramstedt iski Vahalahden esityöstä loppunumerot 4-0.

Nollapeli oli Kaapo Kähköselle jo tämän kauden viides. Edellisessä Tapparapelissä 30.12 Kähkönen luisteli vaihtoaitoon toisen erän jälkeen, kun kiekko oli mennyt neljännen kerran miehen selän taakse.

– Kaksi erää pelattiin nytkin erittäin hyvin, kuten pelasimme jo eilen Hämeenlinnassa. Kolmannessa erässä kaveri sai sitten neljä paikkaa ja teki neljä maalia. Harmittaa juuri sen takia, että pelattiin kaksi erää erittäin hyvin, totesi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

– Oli taas kova peli, mutta me tiesimme lähtötilanteen, että Tappara pelasi eilen ja se oli meidän iltaläksymme katsoa se peli jokainen tavallaan. Aika tiiviisti pystyimme viemään tänään kaikki taklaukset ja tilanteet loppuun. Mä näin noista äijistä sen, että kentällä oli tosi kovia 1-1 -tilanteita. Tämä oli kevään sellaista peliä ja olen ylpeä noista jätkistä, meillä oli aika pitkä keskustelu siitä, että mihin haluamme mennä. Sen aisti kokoajan, että kaverin jalka tulee päätöserässä raskaammaksi, paalutti Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

45.18 1-0 Chris VandeVelde (Ville Vahalahti, Toni Koivisto) vm
45.54 2-0 Teemu Ramstedt (Roni Sevänen)
51.38 3-0 VandeVelde (Koivisto, Ramstedt)
59.09 4-0 Ramstedt (Vahalahti, Janne Niskala) yv2

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 9+7+9 = 25
Dominik Hrachovina: 9+5+3 = 17

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
Tappara: 3×2 min + Otso Rantakari 10 min

Yleisöä:

3 521

Kierroksen muut ottelut:
KooKoo – SaiPa 4-3 vl
ratkaisija: Malte Strömwall
Ilves – Ässät 4-2
Sport – HPK 2-4
Kärpät – Pelicans 4-1
Jukurit – JYP 3-2
KalPa – HIFK 3-2
Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 101

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi