Noel Pietilä löi alkutahdit – Arttu Ilomäki tehoili

CHL jatkui Raumalla Lukon ja Cardiff Devilsin kohtaamisella.

CHL:n alkulohko Rauman osalta päättyy, kun Lukko kohtaa Cardiff Devilsin. Voitto varmistaa Lukolle jatkopaikan. Lukko onnistui voittamaan illan taiston maalein 5-2 (2-0, 2-2, 1-0). Arttu Ilomäki nakutti tehot 1+3.

Ensimmäinen erä oli edennyt lähes puoliväliinsä, kun puolustaja Noel Pietilä ohjasi maalin edestä Scott Pooleyn syötön verkkoon. Maali oli Pietilän ensimmäinen Lukon edustusjoukkueessa. Kolmisen minuuttia myöhemmin Lukko sahasi Cardiff-puolustuksen hajalle ja Arttu Ilomäki pamautti kiekon verkkoon. Cardiff pääsi erän viimesellä minuutilla ylivoimahyökkäykseen, mutta kaksi kertaa erässä torjunut Lassi Lehtinen selvitti tilanteen.

– Aina on hienoa tehdä maali, sillä ihan pienestä pitäen on unelmoinut siitä, että joskus tekee maalin ammattijääkiekossa. Tuosta maalista pitää kiittää Scottia (Pooley), kun antoi niin hienon syötön. Pelasin joskus ihan pienenä hyökkääjänä, mutta en muista kuka minut laittoi puolustajaksi, kai mun luisteluni soveltuu paremmin puolustajalle, totesi Pietilä.

Verkko heilui ekaan vitoseen

Toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Kristian Pospisil otti muutaman potkun siniviivan jälkeen ja pamautti sitten kiekon Mac Carruthin selän taakse. Puolisen minuuttia tuosta, niin Cole Sanford rikkoi Cardiffin kuparisen. Tuostakaan ei mennyt kauaa, kun Carruth sai jälleen kaivaa kiekkoa verkosta, sillä Vili Saarijärvi osui ylivoimalla puolisen minuuttia Cardiffin maalin jälkeen. Sitten oli vähän hiljaisempaa, ennen kuin 13. minuutilla Joshua Waller pamautti kiekon b-pisteen ja laidan välistä Lehtisen selän taakse.

Kolmas erä oli melkoista surffailua päästä päähän ja molemmilla oli muutama paikka, mutta ei maaleja ei nähty. Ottelun ratkaisu nähtiin minuutti ja 50 sekuntia ennen loppua, kun Saarijärvi laukoi omasta päädystä kiekon tyhjään Cardiffin maaliin.

Maalit:

9.18 1-0 Noel Pietilä (Scott Pooley, Anrei Hakulinen)
11.55 2-0 Arttu Ilomäki (Pooley, Hakulinen)
23.05 3-0 Kristian Pospisil (Ilomäki, Vili Saarijärvi)
23.34 3-1 Cole Sanford (Matt Register)
24.08 4-1 Saarijärvi (Ilomäki, Mikko Petman) yv
32.02 4-2 Joshua Waller (Stephen Dixon, Sanford)
58.10 5-2 Saarijärvi (Ilomäki) tm av

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 2+5+9 = 16
Mac Carruth: 9+15+9 = 33

Jäähyt:

Lukko: 1×5 min
Cardiff Devils:5×2 min

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 60

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi