Lukko vei JYPiä ihan kuusnolla

Lukko oli keskiviikkona JYPille tyly isäntä. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko tyrmäsi keskiviikkona Kivikylän Areenalla JYPin jo avauserässä voittaen jyväskyläläiset lopulta maalein 6-0 (4-0, 0-0, 2-0). Justin Danforth aloitti ja lopetti raumalaisten maalinteon.

– Hyvin olimme valmistautuneet. Ei ole maailman helpoin tilanne tulla tauolta, kun johdamme 4-0, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Lukko löi heti avauserässä JYPille luun kurkkuun, sillä vartin pelin jälkeen raumalaiset johtivat jo 4-0. Sinipaitojen maaleista vastasivat Justin Danforth, Jonne Tammela, Heikki Liedes ja Ponthus Westerholm. Danforthin osuma syntyi vain 29 sekunnin pelin jälkeen.

Lukko pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimalla, mutta niiden aikana verkko ei heilunut. Oskari Setänen torjui erässä 11 kertaa, kun taas Eetu Laurikainen koppasi yhden kiekon enemmän. Erän pisterohmut olivat kahden syöttöpisteen miehet Ville Petman ja Ville Heinola.

– Tänään oli hyvä meininki, mutta kyllä meillä vähän tuurikin kävi, totesi Heinola.

Maalivahtien erä

Toisessa erässä maalien osalta oli huomattavasti rauhallisempaa, sillä verkko ei heilunut kertaakaan koko kaksikymppisellä. Maalipaikkoja kyllä kumpikin loi ihan riittävästi, mutta 13 kertaa torjuneet Setänen ja Laurikainen olivat hyvässä vedossa.

Erän alkupuolella raumalaisten peli oli melkoisen sekaisin, ja siinä oli myös JYPin ehdottomasti parhaat paikat. Vähitellen myös Lukko sai uudelleen juonesta kiinni.

Lukko iski vielä kahdesti

Kolmannessa erässä nähtiin ensimmäinen torjunta vasta vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Tuon jälkeen niitä toki nähtiin tiheämmin. Lukon viidennestä osumasta vastasi puolestaan Linus Nyman, kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia.

Loppunumerot 6-0 niittasi taululle Danforth, kun ottelua oli minuutin verran pelaamatta. Voiton myötä Lukon pisteputki venyi jo neljäntoista ottelun mittaiseksi, ja seuraennätys on enää yhden ottelun päässä. Nollapeli oli puolestaan Setäselle kauden kolmas.

– Ei ole paljon summattavaa, kun jäätiin heti alussa jalkoihin, sanaili JYPi päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

JYPin joukkueessa esiintyi keskiviikkona ensimmäistä kertaa Pelicansista siirtynyt Alex Lintuniemi.

– Ehdin mä joukkueen kanssa jo parit treenit vetämään eli ihan riittävästi. Pelistä ei jäänyt paljon kerrottavaa, sillä meillä oli vähän vaikeuksia, kun ei saatu peliä alussa kiinni, niin siihen se sitten jäi, totesi Lintuniemi.

Maalit:

0.29 1-0 Justin Danforth (Ville Petman, Ville Heinola)
11.09 2-0 Jonne Tammela (Robin Press, Heinola)
13.04 3-0 Heikki Liedes (Pathrik Westerholm, Mikko Petman) sr
14.23 4-0 Ponthus Westerholm (V. Petman)
46.09 5-0 Linus Nyman (Toni Koivisto, Vili Laitinen)
58.56 6-0 Danforth yv

Torjunnat:

Oskari Setänen: 11+12+5 = 28

Eetu Laurikainen: 12+13+8 = 33

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

JYP: 6×2 min

Yleisöä: 3 563

Kierroksen muut ottelut:

HPK – HIFK 2-6 (0-1, 1-3, 1-2)

KooKoo – TPS 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

Jukurit – SaiPa 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Pelicans – Kärpät 1-8 (0-0, 0-6, 1-2)

Ilves – Sport 3-1 (1-0, 1-1,1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 339

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi