Lukko väänsi väkisin voiton Jukureista

(Kuva: Jouni Mikola)

Lukko kaatoi Keskiviikkona Jukurit tiukassa väännössä maalein 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Ottelun voittomaalista vastasi Janne Keränen.

Itsenäisyyspäivän aaton ottelu alkoi juhlallisesti, sillä Rauman Poikasoittokunta soitti alkajaisiksi sekä Maamme-laulun että Finlandia-hymnin. Aloituskiekon kävi pudottamassa sotaveteraani Vilho Jokela.

Rauman Poikasoittokunta avasi Kivikylän Areenan illan Finlandia-hymnillä ja Maamme-laululla. (Kuva: Jouni Mikola)

Erä oli tasaista puurtamista, sillä molemmat maalivahdit, Lassi Lehtinen ja Sami Rajaniemi, torjuivat yhdeksän kertaa. Erän ainoa tilastomerkintä Lukon Aaro Vidgrenin saama kampitusjäähy pari minuuttia ennen taukoa.

Antti Saarela alati vaarallinen

Toisessa erässä kumpikin pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimalla, mutta niiden aikana ei tapahtunut mitään kummempia. Lukko oli erässä selvästi hallitsevampi osapuoli, sillä Rajaniemi joutui tositoimiin 13 kertaa, kun Lehtinen selvisi kolmella torjunnalla. Hallinta tuotti tulosta viitisen minuuttia ennen taukoa, kun Aaro Vidgren nousi kulmasta ja laittoi kiekon verkkoon.

Erän pirtein oli kuitenkin Lukon 17-vuotias Antti Saarela, joka oli jopa kaksi kertaa nokikkain Rajaniemen kanssa. Toisella kertaa tilannetta piti tarkastella videolta.

Jukurien kiri loppui kesken

Lukko tuplasi johtonsa heti kolmannen erän alkuminuuteilla, kun Janne Keränen onnistui toimittamaan kiekon ylivoimakuvion päätteeksi Rajaniemen selän taakse. Jukurit tuli maalin päähän, kun erää oli pelaamatta seitsemisen minuuttia. Miika Roine tuikkasi maalin kulmalta Mika Partasen syötön verkkoon.

Lukon johto kesti loppuun asti, mutta raumalaisetkaan eivät onnistuneet enää tekemään lisäosumia.

– Yritimme pelata päätyihin ja välillä siinä onniztuimme. Puhumme paljon kokoajan. Saarela pelasi kokoajan helppoa peliä ja yritti pysyä kiekossa, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.
Maalit:

35.57 1-0 Aaro Vidgren (Eetu Koivistoinen, Manuel Ganahl)
42.01 2-0 Janne Keränen (Ville Heinola, Brandon DeFazio) yv
52.43 2-1 Miika Roine (Mika Partanen, Julius Vähätalo)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 9+4+2 = 15

Sami Rajaniemi: 9+13+10 = 32

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min

Jukurit: 4×2 min

Yleisöä:

3 334

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – KooKoo 4-2
Pelicans – HPK 5-2
Ässät – SaiPa 2-1

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi