Lukko taisteli – Kärpät vei pisteet

Lukko taisteli hyvin lauantaina Kivikylän Areenalla, mutta hävisi Kärpille 1-3 (1-1, 0-1, 0-1). Lukon ainokaisen maalin viimeisteli alkukaudesta vähän sivuraiteella ollut kapteeni Janne Niskala

Ensimmäinen kaksikymppinen oli tasaista, mutta melko sekavaa vääntöä. Tasaisuudesta osoituksena oli maalivahtien torjunnat, joita Lassi Lehtiselle kertyi kuusi, kun taas Veini Vehviläinen napsi kuusi koppia.

Maalinteon aloitti Lukko, kun erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia. Janne Niskala pääsi tyrkkäämään Jakub Krejcikin millimetrin tarkan syötön maalin kulmalta tyhjään rysään. Maaliin sai toisen syöttöpisteen nuori Jesse Ruotsi ja tuo oli hänen uransa ensimmäinen tehopiste Liigassa. Kärpät tuli tasoihin reilu kuusi minuuttia myöhemmin. Rasmus Kupari passasi takaviistoon Atte Ohtamaalle, joka sivalsi tolpan kautta kiekon verkkoon.

Lukko jäähyili

Toinenkin erä oli tasainen ja siinä Lukko tappoi heti ekaan seitsemään minuuttiin kaksi jäähyä. Heti tuon toisen kakkosen jälkeen kuitenkin Kärppien Michal Kristof onnistui yllättämään Lehtisen lähes nollakulmasta.

Erä oli muutenkin hieman Kärppä-voittoinen, sillä Lehtinen ehti kiekon tielle 11 kertaa ja vastaavasti Vehviläinen seitsemän.

Edelleen liikaa jäähyjä

Kolmannen erän alkuun Lukko taas jäähyili ihan liikaa, jopa siten, että Kärpät pääsi kahdesti pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimalla. Nuo Lukko kuitenkin selvitti, mutta erän puolivälissä Lasse Kukkonen syötti Otto Karvisen vauhtiin, joka laukoi kiekon rysään tolpan kautta.

Lukko pääsi yrittämään vielä erän lopulla ylivoimalla, mutta kiekkoa raumalaisjoukkue ei saanut millään Vehviläisen selän taakse.

– Tasainen ottelu, mutta jäähyjä tuli liikaa varsinkin kolmanteen erään, totesi Lukko-valmentaja Erik Hämäläinen.

– Taistelumme, mutta se ei tänään riittänyt. Taas tuli jäähyjä liikaa. Jotain jäi taas uupumaan. Rankkari menee mun piikkiin, Markilla (Auk) on ollut hyviä rankkari-ideoita, Lukon päävalmentaja Pekka Virta palautti.

Maalit:

5.32 1-0 Janne Niskala (Jakub Krejcik, Jesse Ruotsi)
12.01 1-1 Atte Ohtamaa (Rasmus Kupari, Sami Anttila)
27.02 1-2 Michal Kristof (Aleksi Heponiemi)
44.07 Mark Auk epäonnistunut rl
49.36 1-3 Otto Karvinen (Lasse Kukkonen, Mikko Niemelä)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+11+8 = 25

Veini Vehviläinen: 5+7+2 = 14

Jäähyt:

Lukko: 7×2 min

Kärpät: 2×2 min

Yleisöä:

3 116

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – Pelicans
KalPa – JYP
KooKoo – Jukurit
SaiPa – HPK
Sport – Ässät
TPS – HIFK

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 233

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi