Lukko puristi mailaa tärkeässä paikassa

Lukko kärsi erittäin karvaan tappion, kun KooKoo vei lauantaina pisteet Kivikylän Areenalta maalein 4-1 (0-0, 3-0, 1-1). Tappio tiesi sitä, että Lukon pääsy kuuden joukkoon mutkistui pahemman kerran.

Ensimmäisessä erässä kiekko pyöri lähes yksinomaan kouvolaismaalivahti Oskari Salmisen vartioiman maalin edustalla, sillä Salmiselle torjuntoja kertyi 12, kun taas virkaveli Lassi Lehtinen selvisi kahdella.

Maaleja Lukko ei onnistunut värkkäämmään. Liekö tuohon ollut syynä pelin tärkeys. Kouvolaiset puolestaan pelasivat tyystin ilman paineita.

KooKoo iski virheistä

Toisessa erässä Lukko aloitti kovaa, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. KooKoo puolestaan iski kolmesti ja jokaista edelsi raumalaisjoukkueen karkea virhe.

Kouvolaisonnistujat olivat Joonas Oden kahdesti sekä Mikko Virtanenkerran, joka iski joukkueensa kolmannen maalin 42 sekuntia ennen erätauokoa.

Lukko tuhlaili

Kolmannen erän alkuun Lukko pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta kummallakaan kertaa joukkue ei onnistunut saamaan kiekkoa verkkoon.

Jatkossakin Lukolle tarjottiin ylivoimaa, jopa siten että raumalaisjoukkue pääsi yrittämään jopa kolmesti viidellä kolmea vastaan, mutta ylivoima oli lauantaina todella tehotonta. Lopullisesti ottelu ratkesi pari minuuttia ennen loppua, kun Toni Suuronen toimitti kiekon tyhjään Lukko-maaliin.

Lukko rikkoi Salmisen nollan pari minuuttia ennen loppua, kun Jakub Krejcik vihdoin onnistui. Tuo oli kuitenkin laiha lohtu raumalaisille. Tulos ties sitä, että Lukon taistelu paikasta kuuden joukkoon mutkistuu.

– KooKoon maalivahti pelasi erittäin hyvin, emmekä me saaneet sitä vapauttavaa maalia. Ei ole mitään sattumaa, että joukkue pelaa paremmin vieraissa kuin kotona. Vieraissa häviön pelko on pienempi. En mä mitään syyllisiä etsi, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.
– Kun on pakkovoiton tilanne sarjataulukon takia, niin siitä seuraa häviämisen häpeä, jatkoi Virta.

Maalit:

27.25 0-1 Joonas Oden (Miikka Pitkänen, Ed Wittchow)
34.34 0-2 Oden (Pitkänen, Aleksander Bonsaksen)
39.18 0-3 Mikko Virtanen (Toni Kähkönen, Kalle Valtola)
57.47 0-4 Toni Suuronen
58.14 1-4 Jakub Krejcik (Manuel Ganahl, Ville Heinola)

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

KooKoo: 10×2 min

Yleisöä:

4 117

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – TPS 4-2 (3-1, 1-0, 0-1)

Ilves – HPK 2-1 ja (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Eemeli Suomi 64.31

Jukurit – Kärpät 0-6 (0-3, 0-3, 0-0)

KalPa – Pelicans 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Ässät – Sport 2-6 (1-0, 0-5, 1-1)

SaiPa – JYP 6-0 (1-0, 2-0, 3-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi