Lukko palasi sarjakärkeen Sportin kustannuksella

Keskiviikkoillan taisto käyntiin.

Vaasan Sport saapui keskiviikkona Kivikylän Areenalle haastamaan liigan kärkijoukkue Rauman Lukkoa. Raumalaiset voittivat ottelun 5-2 (2-1, 1-1, 2-0) ja palasivat näin sarjakärkeen. Lukon Henri Ikonen viimeisteli kaksi.

– Oli ankara alku, kun Sport tuli hyvin peliin mukaan. Saimme pelin kuitenkin nopeasti kasaan. Lopussa pelasimme hyvin ja nöyrästi, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserän ensimmäiseen kymppiin molemmat iskivät kertaalleen. Sport siirtyi johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Henrik Eriksson sai Sebastian Stålbergiltä erinomaisen syötön ja niin kiekko oli Artjom Zagidulinin selän takana. Lukko tuli rinnalle pari ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Henri Ikonen löi ensin kiekon tolppaan, mutta sen jälkeen mies onnistui siivoamaan pelivälineen verkon perukoille.

– Kaverit pelasi mulle hyvät paikat. On meillä ollut ennenkin paikkoja, mutta nyt onneksi saatiin ketsuppipullo auki. Olen pelannut hyviä ja huonoja pelejä eli en voi olla ihan tyytyväinen kauden peleihin, mutta onneksi joukkue voittaa, totesi Ikonen.

Ikosen maalista aikaa kului ainoastaan 49 sekuntia, kun Josh Kestner alusti ja Linus Nyman pääsi viimeistelemään maaliin kulmalta kiekon verkkoon. Lukko pääsi erän lopulla vielä kahdesti ylivoimalle, mutta nuo molemmat Sport kesti.

Henri Ikonen tuplasi kauden maalisaldonsa

Toisessa erässä osumia kaksi osumaa, kun ensin erän kahdeksannella minuutilla Janne Keränen antoi kauniin poikittaissyötön ja siitä Teemu Väyrynen laukoi vuorenvarmasti vaasalaiset tasoihin. Lukko siirtyi uudelleen kuskin paikalle ottelun puolivälissä, Otto Somppi passasi maalin kulmalle ja siitä Ikonen veti kiekon etukulmaan.

Niklas Ylitalon vanhanaikanen ratkaisi

Kolmatta erää oli pelattu, kun Thomas Gregoire syötti ylävoimalla selkäpuolelta yläkaarelle ja siitä pääsi Jere Karjalainen tulittamaan kiekon verkkoon. Erän toista puolisko oli pelattu puolisentoista, kun Niklas Ylitalo painoi vauhdilla kiertäen maalin sekä laittaen kiekon verkkoon vanhanaikaisella.

– Eihän me pärjätty alkuunkaan, vaikka parhaamme yritimme eli onnittelut Lukolle, sanaili Sportin päävalmentaja Risto Dufva.

Maalit:

7.17 0-1 Henrik Eriksson (Sebastian Stålberg, Valtteri Hietanen)
9.40 1-1 Henri Ikonen (Otto Somppi, Antti Saarela)
10.29 2-1 Linus Nyman (Josh Kestner, Tomas Pavelka)
27.40 2-2 Teemu Väyrynen (Janne Keränen, Jesse Paukku)
30.03 3-2 Ikonen (Somppi, Niclas Almari)
42.51 4-2 Jere Karjalainen (Gregoire, Sebastian Repo) yv
51.34 5-2 Niklas Ylitalo (Harri Kainullainen)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 7+7+3 = 17
Rasmus Reijola: 11+5+11 = 27

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
Sport: 3×2 min

Yleisöä:

2 689

Illan toinen ottelu:

SaiPa – HPK 2-8 (0-3, 1-5, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 28

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi