Lukko murskasi Sportin – Janne Keränen lähestyy pistepörssin kärkeä

Lukko toipui Sportin salama-alusta ja nappasi Kivikylän Areenalta pisteet maalein 5-1 (2-1, 3-0, 0-0). Lukolta löytyi onnistujia laajalla rintamalla.

Ottelu ehti tuskin alkaa, kun kiekko oli jo Lukon maalissa, sillä Tommi Tikka ohjasi Joel Kivirannan syötön verkkoon vain 33 sekunnin pelin jälkeen. Mitä pidemmälle erä eteni, niin Lukko otti peliä paremmin ja paremmin haltuun. Raumalaiset pääsivät yrittämään jopa kahdesti ylivoimalla, ja välittömästi jälkimmäisen erikoistilanteen jälkeen peli oli tasan. Arttu Ilomäki laukoi kovaa ja tarkasti suoraan Janne Keräsen poikittaissyötöstä. Tilanteen käynnisti Justin Danforth, joka karvasi kiekon hyökkäysalueella Sport-puolustukselta.

Kolmisen minuuttia tuosta ja Brandon DeFazio vei Lukon ylivoimalla johtoon. Esityön tuohon osumaan tekivät Danforth ja Janne Keränen.

Toni Koivisto tehoili

Toisen kaksikymppisen tehomies oli Lukon Toni Koivisto, joka iski erässä kahdesti. Koiviston maalit syntyivät puolentoista minuutin pelin jälkeen ja puolitoista minuuttia ennen erätaukoa.

Erässä vihellettiin molemmille kolme kahden minuutin rangaistusta, mutta yhtään ylivoimaosumaa ei kuitenkaan nähty. Lukko onnistui puolestaan kertaalleen alivoimalla, kun Ilomäki suti kiekon lähietäisyydeltä hienon kuvion päätteeksi Sami Aittokallion selän taakse.

Pelailtiin

Kolmatta erää mentiin pitkät pätkät siten, että vuorollaan kumpikin luisteli kiekon kanssa kohti hyökkäysaluetta. Mitään vaarallisempaa eivät joukkueet saaneet aikaan. Peli jatkui erän toisellakin kympillä samanmoisena. Lukko taisi olla kylläinen, ja Sport oli alistunut kohtaloonsa.

– Hyvä valmistautuminen meiltä, ja kaikki sujui hyvin. Saimme alusta huolimatta loistavan nousun, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

– Tää oli meiltä aika suvereeni esitys ja sen muuten ihan varmaa, että me emme anna koskaan periksi, sanaili puolestaan Lukko-puolustaja Tarmo Reunanen.

Maalit:

0.33 0-1 Tommi Tikka (Joel Kiviranta, Toni Kallela)
10.46 1-1 Arttu Ilomäki (Janne Keränen, Justin Danforth)
13.30 2-1 Brandon DeFazio (Danforth, Keränen) yv
21.25 3-1 Toni Koivisto (Danforth, Mark Auk)
34.03 4-1 Ilomäki (Keränen, Rony Ahonen) av
38.22 5-1 Koivisto (Tarmo Reunanen, Aaro Vidgren)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 5+5+4 = 14

Sami Aittokallio: 10+8+7 = 25

Jäähyt:

Lukko: 6×2 min

Sport: 7×2 min + Mikko Vainonen 10 min

Yleisöä:

3 467

Kierroksen muut ottelut:

HPK – KalPa 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
KooKoo – Ilves 4-3 ja (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)
Ratkaisija: Malte Strömwall 63.52

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi