Lukko luisteli JYPiltä jalat alta

Tässä pyörii Lukon ylivoima, joka päättyi Tarmo Reunasen osumaan. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko avasi pudotuspelien villi kortti -kierroksen voittamalla JYPin Kivikylän Areenalla maalein 5-1 (0-0, 2-1, 3-0). Näin raumalaisilla on mahdollisuus edetä puolivälieriin voittamalla huomenna Jyväskylässä.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta sekä erittäin tarkkaa play off -jääkiekkoa. Kumpikaan ei päässyt tuon kaksikymppisen aikana juurikaan maalipaikoille. Jos nyt molemmilla oli kaksi hyvää paikkaa, niin ei paljon muuta.

Tasaisuutta kuvaa myös torjunnat, sillä Lassi Lehtinen joutui tositoimiin kuudesti, kun taas virkaveli Eetu Laurikainen torjui kahdeksan kertaa.

Lukko lisäsi luistelua

JYP tuli lujaa toiseen erään, sillä jo puolen minuutin jälkeen Jerry Turkulainen pamautti vastakiekosta vieraat johtoon. Lukko kuittasi maalin nopeasti, kun Heikki Liedes riisti kiekon Jake Newtonilta ajaen maalille harhauttaen vielä Laurikaisenkin.

Lukko siirtyi johtoon erän puolivälissä, kun Tarmo Reunanen ja Liedes tekivät esityön, ja Janne Keränen sijoitti kiekon varmasti maaliin. Maalin jälkeen Lukolla oli varmaan kolmen minuutin pyöritys jyväskyläläisalueella, joka päättyi Miika Lahden ottamaan estämisjäähyyn. Tuo ylivoima ei kuitenkaan tuottanut raumalaisille lisäosumaa.

Tarmo Reunasen yv-maali ratkaisi

Kolmannen erän toisen kympin alkuminuuteilla Lukko pääsi ylivoimalle, kun Robert Rooba otti estämisestä kahden minuutin rangaistuksen. Tuon Lukko myös hyödynsi, sillä Reunanen tulitti poikittaissyötöstä takakulmaan.

Lukko iski vielä erän lopulla kahdesti tyhjiin. Tuossa tempussa onnistuivat Keränen ja Arttu Ilomäki. Lukolla on siis mahdollista katkaista sarja huomenna

– Täytyy edelleen muistaa, että kuinka vähän meillä on play off -kokemusta, mutta tämä on hyvä tapa pumpata nuoriin pelaajiin uskoa. Tänään täytyy antaa suuri kiitos yleisölle, sillä nyt oli todella hyvä tunnelma, sanaili Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

20.29 0-1 Jerry Turkulainen (Mikko Kalteva, Jani Tuppurainen)
22.35 1-1 Heikki Liedes
29.03 2-1 Janne Keränen (Tarmo Reunanen, Liedes) yv
52.23 3-1 Reunanen (Arttu Ilomäki, Ville Heinola) yv
58.02 4-1 Keränen (Ilomäki, Jakub Krejcik) tm
58.58 5-1 Ilomäki tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+6+3 = 15

Eetu Laurikainen: 8+14+11 = 33

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

JYP: 5×2 min

Yleisöä:

3 018

Toinen peli:

Ilves – SaiPa 3-2 je
Ratkaisija: Samuli Vainionpää 62.46

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 141

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi