Lukko liitää edelleen Liigan kärjessä

Lukko - KalPa -ottelu täydessä vauhdissa.

Kivikylän Areenan perjantai-illan kamppailussa KalPa mittasi sarjakärki Lukon iskukyvyn. Kuopiolaiset majailivat ennen illan kamppailua sijalla viisi. Jatkoajalle venynyt ottelu päättyi Lukon voittoon maalein 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0).

– Ei mitään peikkoa tänään selätetty, sillä KalPa oli hyvä ja iso haaste meille. Ei meinattu millään päästä alueelle, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

KalPa pääsi ensimmäisen kolmen ja puolen minuutin aikana kahdesti ylivoimalle, mutta kummallakin kerralla Lukko selvitti nuo kuivin jaloin. Lukko pääsi puolestaan ylivoimalle erän seitsemännellä minuutilla, mutta tulos sama pyöreä nolla kuin KalPallakin.

Vauhtia oli ainakin

Toista erää oli pelattu noin seitsemän ja puoli minuuttia, kun Jaakko Rissanen ja Oliver Kapanen pääsivät vastahyökkäykseen ja sen päätteeksi Kapanen niittasi kiekon poikittaissyöstä takakulmaan.

Lukko tuli rinnalle ja meni jatkoajalla ohi

Kolmatta erää oli pelattu 14 minuuttia, kun Tarmo Reunanen syötti päädystä b-pisteelle ja Otto Somppi laukoi ruuhkan takaa kiekon ohi Juha Jatkolan.

– KalPa pelasi hyvin, mutta ei ollut meiltäkään ihan paras pelimme. Ihan kiva tänään oli toisaalta pelata, kun painettiin päästä päähän eikä ollut mitään träppiä. Omaan kauteeni olen kokonaisuudessani ihan tyytyväinen, sillä perusvarmuuteni on ihan hyvällä mallilla. Hyökkäyspäähän pitäisi saada vielä tehoja. Viime kausi oli vaikea, sillä ei ollut helppo tulla takaisin Suomeen, kommentoi Lukon kirkkonummelaispuolustaja Niclas Almari.

Lukko pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun jatkoaikaa oli pelattu 27 sekuntia. Tuota ylivoimaa oli jäljellä kuusi sekuntia, kun Jere Karjalainen laukoi kiekon poikittaissyötöstä yläkulmaan.

– Hyvä kiekkopeli takana, mutta ei valitettavasti riittänyt voittoon, sanaili KalPan valmentaja Tommi Miettinen.

Maalit:

27.21 0-1 Oliver Kapanen (Jaakko Rissanen, Max Görtz)
53.58 1-1 Otto Somppi (Tarmo Reunanen, Antti Saarela)
62.21 2-1 Jere Karjalainen (Thomas Gregoire, Julius Mattila)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 12+10+5+0 = 27
Juha Jatkola: 6+5+4+3 = 18

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
KalPa: 3×2 min

Yleisöä:

3 053

Illan muut pelit:

Ilves – Tappara 3-5 (1-0, 0-2, 2-3)
Jukurit – HIFK 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Sport – KooKoo 3-6 (0-2, 2-1, 1-3)
TPS – SaiPa 4-3 vl (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Mikael Pyyhtiä

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi