Lukko karisti JYP-peikon harteiltaan

Lukko karisti tiistaina melkoisen peikon harteiltaan voittaessaan JYPin numeroin 3-2 (0-1, 1-0, 2-1). Lukko oli edellisen kerran kaatanut hurrikaanipaidat 10.1.2015 eli jyväskyläiset olivat voittaneet raumalaiset yhdeksän kertaa putkeen.

Avauserä oli aika vahvaa JYPin hallintaa, sillä Lukko alkoi saada juonesta kiinni vasta aivan kaksikymppisen viimeisillä minuuteilla. JYP onnistui maalinteossa erän viimeisellä minuutilla, kun Henri Kanninen yllätti Kaapo Kähkösen helponlaisesti.

Loppuhetkien ansiosta torjunnat tasoittuivat, sillä Kaapo Kähkönen ehti kiekon tielle 14 kertaa ja Eetu Laurikainen puolestaan nappasi 13 koppia.

Lukko flipperikiekolla tasoihin

Toisen erän kuudennella minuutilla Lukko tuli tasoihin, kun Janne Keränen onnistui melkoisen sählingin jälkeen yllättämään Laurikaisen.

Toinen kaksikymppinen oli vuorostaan hieman Lukon hallintaa ja siitä kertoo myös maalivahtien torjunnat, Kähkönen kahdeksan ja Laurikainen kymmenen.

Lukon voittomaali herätti tunteita

Kolmannen erän alkuun Lukko selvitti alivoimansa ja melko pian sen jälkeen Mikko Mäenpää kilautti tolppaan. Erä oli vanhentunut neljännelle minuutille, kun Lukko teki nopean vastahyökkäyksen ja Rony Ahonen kiskaisi toisesta aallosta raumalaiset johtoon.

Pari minuuttia Ahosen osumasta kiekko oli jälleen Laurikaisen selän takana ja tällä kertaa Lukon onnistuja oli Peter Tiivola. Maali herätti hieman keskustelua ja JYPin valmentaja Marko Virtanen haastoi sen, koska Valentin Claireaux osui Laurikaiseen. Videoiden katsomisen jälkeen maali kuitenkin hyväksyttiin.

Laurikainen kävi tilanteesta kuumana vielä joukkueiden marssiessa pukukoppiin ja kertoikin siitä mielipiteensä tuomareille.

– Oli kyllä semmoinen tuomariesitys, että ihan hirvittää. Otteluvalvojakin sai sentään katsoa tilanteen ihan rauhassa, mutta ei muuta kuin kiekko keskelle.En voi käsittää, että mitä tehdään tuommoisilla ukoilla tässä lajissa, puhisi tuohtunut Virtanen.

– Tuo tilanne oli juuri sellainen, mistä ennen kauden alkua olleissa koulutustilaisuuksissa puhuttiin. Jos maalivahti tulee ulos alueelta, niin se ei ole missään tapauksessa maalivahdin härintä. Jos se olisi tapahtunut alueen sisäpuolella, niin silloin se olisi pitänyt hylätä. Vanhaan aikaan tuo olisi ollut maalivahdin häirintä, mutta nyt alue on hyvin rajattu ja homma oli selvä, sanaili puolestaan Lukko-luotsi Pekka Virta.

Erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun JYP tuli maalin päähän Juuso Vainion osumalla. Vainio pääsi iskemään kiekon maalin kulmalta lähes tyhjiin. Tuon jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty ja näin Lukko katkaisi pitkän JYP-kammonsa, sillä raumalaiset oli viimeksi voittanut hurrikaanilauman 10.1.2015.

– Kyllä nuo kiroukset ovat yllättävänkin syvällä. Tuo alun vaisuus johtui juuri siitä. Kaikki valmistelut oli tehty viimeisen päälle, mutta se on syvällä alitajunnassa. Nyt olemme pystyneet jo alkukaudella murtamaan kaksi kirousta, kun aikaisemmin voitimme Tapparan Tampereella. Meidän pitää saada lisää kokemuksia, niin parannamme varmasti kokoajan. Kärki on kärki ja se pitää aina muistaa. Jarkko Immonen vei ottelussa varmaan 15 aloitusta, emme ole sillä saralla ihan niin huonoja kuin tänään näytti, Virta paalutti.

Ottelu todella hyvätasoista lätkää ja varsinkin kolmas erä oli täydellistä playoff-kiekkoa. Yleisö sai varmasti mitä halusi.

Maalit:

19.34 0-1 Henri Kanninen (Joel Sund)
25.55 1-1 Janne Keränen (Janne Niskala, Joakim Hillding) yv
43.36 2-1 Rony Ahonen (Jere Friberg, Heikki Liedes)
45.33 3-1 Peter Tiivola
50.05 3-2 Juuso Vainio ( Antti Suomela, Juuso Puustinen)

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 14+8+7 = 29
Eetu Laurikainen: 13+10+5 = 29

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
JYP: 4×2 min

Yleisöä:

3 308

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – TPS 4-5 (3-0, 1-3, 0-2)
Kärpät – KooKoo 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
Pelicans – Ässät 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Tappara – SaiPa 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi