Jukureille jo neljäs peräkkäinen voitto – Aatu Räty loisti

Lukko matkasi keskiviikkona Mikkeliin hyvävireisen Jukurien vieraaksi. Mikkeliläisjoukkue on voittanut kolme edellistä peliään maalierolla 11-4 ja vstustajina heillä on ollut Tappara, Kärpät ja TPS. Edellisen tappion joukkue koki pari viikkoa sitten Raumalla, kun Lukko oli parempi maalein 4-1.Tuon pelin jälkeen Lukolla on tilillään kotitappio KooKoolle numeroin 0-3 ja vierasvoitto JYPistä maalein 4-3. Jukurit oli tällä kertaa parempi maalein 4-2 (1-1, 1-1, 2-0).

Jukurien paidassa nähtiin keskiviikkona uusia kasvoja, kun Kärpistä loppukaudeksi Mikkeliin siirtynyt Aatu Räty teki ensiesiintymisensä sarvipaidassa. Rädyn lisäksi Oulusta Mikkeliin siirtynyt Veli-Matti Tiuraniemi oli kokoonpanossa seitsemäntenä puolustaja.

Ottelua oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Julius Mattila ja Anrei Hakulinen pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen Jukurien pelatessa ylivoimalla. Hakulinen sijoitti kiekon verkkoon Mattilan laukauksen jälkeen. Kaksi minuuttia myöhemmin Simon Stranskyn laukaus kaarelta toi mikkeliläiset tasoihin.

Erän tasaisuutta kuvaa myös myös maalivahtien torjunnat, sillä Oskari Salminen napsi yhdeksän koppia ja Lassi Lehtinen puolestaan kahdeksan.

Oskari Salminen kiekkosateessa

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla Lukko pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla, mutta Salminen sai pidettyä maalinsa puhtaana. Toista erää oli pelaamatta kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Mikko Petman tarjoili nopean hyökkäyksen päätteeksi Pavol Skalickylle avopaikan.

Skalickylle maalista meni vain minuutti, kun Joachim Rohdin toi Jukurit jälleen tasoihin. Rohdin pääsi iskemään kulmalta melko vapaasti kiekon Lehtisen selän taakse.

Aatu Räty johdatti Jukurit voittoon

Kolmatta erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Aatu Räty vei napakalla laukauksellaan Jukurit ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Lukko selvitti alivoiman erän puolivälissä. Kuutisen minuuttia ennen loppua Oliver Larsen laukoi Jukurit kahden maalin karkumatkalle.

Lukko yritti pari minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Jukuritkaan ei onnistunut saamaan kiekkoa tyhjään maaliin, näin mikkeliläisillä on nyt neljä peräkkäistä voittoa ja se sivuaa joukkueen liigaennätystä.

– On huippufiilis, oli mahtavaa tulla tänne. Meillä ketjun kanssa heti ekasta treenistä lähtien hyvä kemia. Ei nää hommat mitään jännitä, ne on ihan peruskauraa, paalutti Räty.

Maalit:

6.38 0-1 Anrei Hakulinen (Julius Mattila) av
8.57 1-1 Simon Stransky (Oliver Larsen)
31.35 1-2 Pavol Skalicky (Mikko Petman, Vili Saarijärvi)
32.36 2-2 Joachim Rohdin (Aatu Räty)
43.30 3-2 Aatu Räty (Petrus Palmu, Libor Zabransky)
53.54 4-2 Larsen (Palmu, Räty)

Torjunnat:

Oskari Salminen: 9+11+8 = 28
Lassi Lehtinen: 8+6+8 = 22

Jäähyt:

Jukurit: 2×2 min
Lukko: 2×2 min

Yleisöä:

Kierroksen muut ottelut:

Ässät – Tappara 1-2 vl (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)
ratkaisija: Kyle Platzer
JYP – Ilves 3-6 (1-0, 1-3, 1-3)
KalPa – SaiPa 2-1 vl (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
ratkaisija: Lasse Lappalainen
TPS – Sport 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi