Lukko hävisi, mutta jatkaa silti välieriin – Harri Kainulaisen onnistunut paluu

Lukko ja Dynamo Pardubice taistelivat tiistaina CHL:n välieräpaikasta.

Lukko sai tiistaina vastaansa Kivikylän Areenassa pelattuun CHL:n puolivälieräotteluun Dynamo Pardubicen Tshekistä. Lukko lähti otteluun kahden maalin etumatkalta, sillä 6.12. Pardubicessä pelattu ottelu päättyi raumalaisvoittoon maalein 6-4. Ottelu Raumalla päättyi Dynamon voittoon 3-2 (0-0, 1-2, 2-0), mutta Lukko jatkaa siis välieriin yhteismaalein 8-7.

Pardubicessä vaikutti joskus takavuosina seura nimeltä Tesla Pardubice. Kaupungin nimi tuli myös usein esiin Yleisradion Raimo Häyrisen selostuksissa, sillä Häyrinen nimesi Tshekkoslovakian tuon aikaisen huippuketjun Bohuslav Stastny, Vladimir Martinec ja Jiri Novac Pardubicen pikkumiehiksi.

Avauserässä vihellettiin ainoastaan jäähyjä. Ponthus Westerholm sai niistä ensimmäisen kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen vastustajan mailasta kiinnipitämisestä, mutta Dynamon hyvä pyöritys ei siis tuottanut tulosta. Lukko pääsi puolestaan ylivoimalle 14. minuutilla, kun Jan Kostalek ohjattiin boksiin poikittaisesta mailasta. Erän lopulla vielä istumaan lähtivät tappelupukarit Lukas Sedlak ja Matthew Abt.

Harri Kainulainen osui kahdesti

Toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun pitkältä sairauslomalta palannut Harri Kainulainen laukoi kiekon b-pisteiden välistä yläkulmaan. Kainulainen oli pelannut edellisen kerran 27.9. eli mies oli ollut poissa kokoonpanosta noin kaksi ja puoli kuukautta. Dynamo tuli tasoihin kuusi ja puoli minuuttia ennen erätaukoa, kun Peter Ceresnak pääsi tulittamaan ylivoimalla b-pisteiden välistä. Kainulainen vei Lukon uudelleen johtoon, kun erää oli jäljellä vain minuutin verran. “Haba” Kainulainen pääsi ohjaamaan Tarmo Reunasen erinomaisen syötön Roman Willin selän taakse.

Pardubice tuli lähelle

Kolmannessa erässä Dynamo onnistui maalinteossa kahdesti, kun kiekon Samuel Harveyn selän taakse toimittivat Adam Musil ja Tomas Hyka, mutta se ei siis riittänyt tsheille. Ottelu oli melkoista Dynamon hallintaa, sillä laukaukset menivät heille numeroin 98-27.

– Olimme tänään vastaanottava joukkue, mutta puolustimme hyvin ja ei kaveri mielestäni montaa tuhannen taalan paikkaa saanut. Kaverilla oli hyvä joukkue, mutta tämä riitti tänään meille. Tässä pitää itsekin opetella taas jääkiekkoa uudelleen pitkän loukkaantumisen jäljiltä, sanaili Lukko-puolustaja Samuli Piipponen.

Välieräparit ovat:

Lukko – Geneve-Servette
Vitkovice – Skellefteå

Maalit:

23.22 1-0 Harri Kainulainen (Henri Ikonen, Tarmo Reunanen)
33.49 1-1 Peter Ceresnak (Lukas Radil, Lukas Sedlak) yv
38.50 2-1 Kainulainen (Reunanen)
57.17 2-2 Adam Musil (Jan Kostalek, Radil) im
58.22 2-3 Tomas Hyka (Robert Ricka, Matej Paulovic)

Torjunnat:

Sam Harvey: 13+13+12 = 37
Roman Will: 3+4+5 = 12

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
Dynamo Pardubice: 2×2 min

Yleisöä:

CHL:n muut puolivälieräottelut:

Vitkovice – Rapperswil-Jona 5-1 (0-1, 3-0, 2-0) yhteismaalit: 6-3
Färjestad BK – Skellefteå 1-4 (1-1, 0-0, 0-3) yhteismaalit: 5-7
Växjö – Geneve-Servette 3-2 (0-0, 1-0, 2-2) yhteismaalit: 4-6

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi