Lukko aseeton JYPiä vastaan

Lukko kärsi tappion perjantaina JYPille numeroin 0-4 (0-2, 0-1, 0-1). Lukko on tehnyt kahteen viimeisen kotiotteluun vain yhden maalin.

JYP iski ensimmäisen kaksikymppisen alkuun ja loppuun maalit. Ensimmäisen niistä teki Lukon pahan vaihtovirheen seurauksena Juha-Pekka Hytönen ja sen jälkimmäisen maestro Jarkko Immonen.

Erän keskivaiheilla Lukko hallitsi kenttätapahtumia näennäisesti, mutta siis vain näennäisesti, sillä joukkue pyöri tehottomasti kulmissa.

Tunnetta peliin

JYP lisäsi johtoa ottelun puolivälissä pelatessaan ylivoimalla, Antti Suomela laittoi millintarkan syötön maalin kulmalle ja sieltä sen laukoi verkkoon Jerry Turkulainen.

Otteluun tuli väriä ja tunnetta nelisen minuuttia ennen erätaukoa, kun ensin Heikki Liedes ajoi loppuun asti yrittäessään maalia. Seuraavassa tilanteessa JYPin järkäle puolustaja Nolan Yonkman jyräsi Liedeksen jäähyn arvoisesti. Tilanteessa Jyri Marttinen kävi kuumana päätä pidempää Yonkmania kohtaan. Tilanne ei loppunut tuohon, vaan Marttinen hankki kymmenen minuutin käytösrangaistuksen erän jo päättyessä.

Kiri tyretyi alkuunsa

Kolmannessa erässä Lukko pääsi pelaamaan vajaan minuutin viidellä kolmea vastaan, mutta raumalaisten ylivoimapeli oli perjantaina umpisurkeaa eikä sitä kuparista pystytty siinäkään tilanteessa rikkomaan.

JYP lisäsi johtoaan nelisen minuuttia ennen loppua, kun Juuso Puustisen ranne puhui omaa kieltään ja Kaapo Kähkönen oli yllätetty neljännen kerran. Lukon jääminen nollille merkitsee sitä, että raumalaisjoukkue on tehnyt nyt kahteen viimeiseen kotiotteluunsa vain yhden maalin.

– Pelattiin hyvä vieraspeli kaikenkaikkiaan. Pysyimme kokoajan hivenen pelin päällä ja pystyimme pelaamaan näin omalla identittillä. Viisviispeli oli ihan hyvää ja laadukasta sekä erikoistilanteissa alivoima toimi ja teimme vielä pari ylivoimamaalia, joten siinä se pähkinänkuoressa, sanaili JYP-käskijä Marko Virtanen.

– Me pelasimme jo tammikuuhun mennessä 65 peliä, joten se on on kovin jakso mitä Liigassa on ikinä pelatu. Nyt kun olympiatauko tulee, niin me oikeasti huilataan ja ennen kaikkea yläpää huilaa, jatkoi Virtanen.

– En pistä alun sokkia oikeastaan kenenkään piikkiin, sillä en ole sitä vielä ehtinyt analysoimaan. Siinä myös mielestäni kiekko pomppi JYPille eli en etsi syyllisiä. En tiedä menikö peli siihen vai oliko ylilatautumista. Oli meillä tänään paikkoja, mutta olisi tarvittu muutama napsu lisää, paalutti Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

0.42 0-1 Juha-Pekka Hytönen (Joonas Nättinen, Juuso Vainio)
18.48 0-2 Jarkko Immonen (Jani Tuppurainen , Nättinen)
29.44 0-3 Jerry Turkulainen (Antti Suomela, Henri Kanninen) yv
54.02 0-4 Juuso Puustinen (Mikko Mäenpää, Tuppurainen) yv

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 7+6+13

Eetu Laurikainen: 6+13+4

Jäähyt:

Lukko: + Jyri Marttinen 10 min

JYP:

Yleisöä:

3 382

Kierroksen muut ottelut:

HPK – Pelicans 1-0
Sport – SaiPa 5-2
Tappara – TPS 1-4
Jukurit – KalPa 0-3

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 63

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi