Lucas Lession ja HIFK:n tiet erkanevat

HIFK ja laitahyökkääjä Lucas Lessio ovat purkaneet yhteisymmärryksessä loppukauden kattaneen sopimuksensa. Hannu Toivonen puolestaan saapuu ottelukohtaiselle Nordenskiöldinkadulle.

Lessio pelasi punapaidoissa 16 Liiga- ja viisi CHL-ottelua. Liigassa mies nakutti 11 (6+5) tehopistettä ja CHL:ssä Lession tilille tuli yksi tehty maali.

– Kiitämme Lucasta hänen työstään ja peleistään IFK:ssa. Lucas on ahkera ja työteliäs pelaaja sekä jättää jäälle aina kaikkensa, mutta emme löytäneet hänelle sopivaa roolia joukkueessa.

– Sopimuksen purkaminen oli molempien osapuolien kannalta paras ratkaisu, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen.

Hannu Toivonen ottelukohtaisella sopimuksella Stadiin

Helsinkiläisten maalivahtiosastolla on vajausta siksi, että Atte Engren on tällä hetkellä loukkaantuneena. Tuon vuoksi HIFK palkkasi veräjänsuulle kokeneen Hannu Toivosen, joka tulee Nordikselle ottelukohtaisella sopimuksella.

– Halusimme tuoda Hannun joukkueeseen, jotta Roope Taponen voi rauhassa keskittyä Kollien ja U18-maajoukkueen peleihin. Niilo Halosen tilanne Joensuussa on erinomainen ja haluamme, että hän pelaa koko kauden Jokipojissa, Salmelainen sanoi.

Toivonen on 34-vuotias HPK:n kasvatti ja hän on pelannut Liigaa kasvattajaseuransa lisäksi Ilveksessä, SaiPassa sekä Sportissa. Toivonen NHL:n ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2002 ja maailman parasta kiekkoliigaa mies pelasi sekä Bostonissa että St Louisissa yhteensä 61 ottelua. Mennyt kausi Toivoselta sujui osin itävaltalaisessa Graz 99ers:ssa sekä tanskalaisessa Odensessa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: hifk.fi

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi