Loviisan faniryhmän kannustus ei riittänyt Classicista tuplamestari

Loviisan Tor ja Tampereen Classic taistelivat eilen miesten Suomen cupin finaalissa Tampere Areenalla. Classic vei ottelun selvästi lukemin 9-2, mutta tässä tapauksessa loppulukemat eivät anna oikeaa kuvaa ottelusta.

Jo ennen itse ottelun alkua Tampere Areenan tunnelmasta pystyi aistimaan, että tulossa oli hieno kamppailu. Loviisan faniryhmän saapuessa paikalle kenellekään ei jäänyt epäselväksi kumman joukkueen faneista oli kysymys. Nämä fanit toivat otteluun tuulahduksen, jollaista jokainen suomalainen urheiluseura kaipaisi.

Kotijoukkue Classic aloitti ottelun erittäin vahvasti. Nuijimalla tauluun vakuuttavat 3-0 lukemat ennen erätaukoa. Tor joutui todella ahtaalle, eikä joukkue meinannut saada omaa peliään oikein käyntiin. Alkoi näyttää siltä, että ennustukset kotijoukkueen helposta voitosta kävisivät toteen. Jos asiaa tiedusteli Loviisan faniryhmältä, niin heidän mielipiteensä kaikui ympäri Tampere Areenaa.

Toisen erän alussa Loviisan kannattajien äänihuulia koeteltiin, kun Classicin Eemeli Salin syyllistyi korkealla mailalla pelaamiseen maalinsa edessä. Tor sai tilanteesta rangaistuslaukauksen, joka kuitenkin epäonnistui. Ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, joten Torin maalisarake näytti edelleen nollaa.

Vieraat saivat kuitenkin uutta virtaa peliinsä, eikä aikaakaan, kun Loviisan avausmaali syntyi.  Kasper tähkän tekemä 1-3 osuma syntyi ajassa 23.22, eikä fanien riemulla ollut rajoja. Classic eo kuitenkaan tilanteesta hämmentynyt, vaan iski ottelun seuraavan maalin Jussi Pihan toimesta ajassa 29.09. Syötön maaliin antoi Juha Kivilehto, joka samalla merkkautti itselleen ensimmäisen pisteen Classicin paidassa.

Torin toinen ja samalla myös joukkueen viimeinen maali aiheutti kentällä kipakkaa keskustelua. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 32.39. Classic vaati maalin hylkäämistä, sillä samassa tilanteessa joukkueen kapteeni Janne Lammi jäi makaamaan kentälle itsensä loukanneena, eikä pystynyt pelaamaan. Lopulta maali hyväksyttiin ja merkittiin Teemu Karjalaiselle.

Loviisan Tor pelasi todella hyvän toisen erän. Joukkue uskalsi haastaa isännät kamppailutilanteisiin, eikä antanut Classicille mitään ilmaiseksi. Kun tähän lisätään Loviisan fanit, niin kokemuksena finaalin toinen erä oli todella vauhdikas ja viihdyttävä.

Viimeisessä erässä Torin pelin taso laski, ja Classic meni menojaan. Kotijoukkue iski erässä yhteensä viisi maalia, eikä Loviisa kyennyt tähän rynnistykseen enää vastaamaan. Finaalin lopputulos oli täten 9-2, ja Classic kruunattiin mestariksi myös miesten Suomen cupissa.

Ottelun jälkeen Tampereen Classicin päävalmentaja Petteri Nykky ei ollut aivan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Alkuun kulutettiin turhaa energiaa, vaikka ei kuitenkaan karvattu kunnolla ja saatettiin olla luulotautisia, Nykky pohti Salibandyliigan haastattelussa.

– Toisaalta Tor uskalsi pelata rohkeasti ja roikkui kuin räkä kaksi erää. Siitä kaikki kunnia ja kiitos heille, Classicin päävalmentaja kehui.

Loviisan Torin päävalmentaja Marko Paju puolestaan myönsi, ettei paremmasta joukkueesta jäänyt lopulta epäselvyyttä.

– Jäi tunne, että oltaisiin pystytty parempaan, mutta oli se Classic liian iso vuori siirrettäväksi. Paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä, Paju sanoi Salibandyliigan haastattelussa.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Salibandyliiga

 

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi