Liiga käyntiin – Lukko haastettuna kauteen

Lukon uusi päävalmentaja Marko Virtanen on luottavainen joukkueen iskukyvystä.

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy torstaina yhdellä ottelulla, kun Kivikylän Areenalla kohtaavat viime kevään finaalipari Lukko ja TPS. Perjantaina sitten homma saadaan todenteolla käyntiin, sillä silloin pelataan jo viidellä paikkakunnalla.

Viime kevät päättyi Lukon juhliin ja niin Raumalla päästiin nostelemaan kannua 58 vuoden tauon jälkeen. Lukko on valmiina torstain koitokseen.

– Uskon, että kaikki ovat huomenna pelikunnossa, mutta onhan tässä vielä päivä aikaa. Kokoonpanoista maalivahteineen tiedotamme huomenna, totesi Lukon uusi päävalmentaja Marko Virtanen.

Raumalaisjoukkueen lähtöä liigakauteen helpottaa se, että he ovat saaneet alle jo neljä kovaa CHL-peliä. Lukko valitsi jo myös kapteenistonsa.

– Nuo neljä peliä olivat todellakin kovatasoisia ja niissä kukin pelaaja joutui jo pelaamaan paineen alla. Kapteenisto on valmennusjohdon valinta, jatkoi Virtanen.

Kapteenin C.n sai paitaansa Anrei Hakulinen ja varakapteeneiksi valittiin puolestaan Arttu Ilomäki ja Julius Mattila.

– On hieno kunnia saada C rintaan ja aiomme näyttää työmoraalimme ja asenteemme kautta esimerkkiä koko joukkueelle ja samalla näyttää joukkueenjohdolle, että olemme vastuun arvoisia, totesi Hakulinen Rauman Lukon sivuilla.

Kärki erottuu vai erottuuko?

Tässä vaiheessa pitää kertoa myös oma veikkaukseni runkosarjan järjestykseksi, mutta helpotetaan hommaa vähän ja laitetaan joukkueet kolmen ryhmiin.

Sijoista 1. – 3. taistelevat Lukon kanssa kesän siirtolistan isot voittajat eli HIFK ja Tappara. Lukko menetti tärkeitä pelaajia, mutta sai myös ainakin CHL-pelien perusteella laatua tilalle. HIFK:n hyökkäysmateriaali puolestaan on kivikova. Jos helsinkiläisillä on kova hyökkäys, niin Tappara luottaa puolustukseen.

Kärjen takana seuraavaan kolmikkoon tulevat sitten 2000-luvun perusvarman suorittaja, mutta nyt uutta nousua hakeva Kärpät sekä Ilves ja viime kevään hopeajoukkueen TPS.

Keskikastista sijoilta 7. – 9. voisi löytyä esimerkiksi SaiPa, Pelicans ja KalPa. SaiPan nousua noin ylös puoltaa se tosiseikka, että joukkueen penkin takaa löytyy mestarivalmentaja Pekka Virta. Lahdessa ja Kuopiossa jatketaan varmaankin perusvarmaa suorittamista.

Seuraavasta kolmikosta, Ässät, HPK ja KooKoo, löytynee sitten säälipleijarien viimeinen joukkue. Jokainen tuosta kolmikosta on heikentynyt ainakin paperilla.

Liigan tyveen arvoin kolmikkoa Sport, JYP ja Jukurit. Jyväskylässä ainakin tehdään työtä uuteen nousuun, mutta se työ on vielä kesken. Jukurit puolestaan lähteen kauteen keltanokkavalmentajalla, kun “päällikkö” Olli Jokinen hyppää mikkeliläisten luotsiksi. Sportin luotsina jatkaa edelleen Risto Dufva, mutta vaasalaisten riveistä lähti vähän taitoa, kun Janne Keränen ja Niclas Lucenius siirtyivät muille maille.

Keväällä se sitten nähdään, että miten kävi.

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 59

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi