TPS pilasi Lukon juhlat

Mestaruusviiri nousi Kivikylän Areenan kattoon ennen Lukko - TPS -ottelua.

Kuten kaikki edellinen liigakausi päättyi Lukon mestaruusjuhliin Turun Gatorade Areenalla ja uusi kausi alkaa Kivikylän Areenalla Lukon ja TPS:n en. Tällä kertaa oli turkulaisten vuoro juhlia, sillä ottelu päättyi numeroihin 3-5 (2-3, 1-1, 0-1). Parasta ottelussa oli kuitenkin se, että hallissa oli tällä kertaa ja sitähän oli paljon, sillä ottelun näki 3 350 silmäparia.

– Kolme hyvää CHL-peliä olemme pelanneet, mutta nyt meni oikeastaan kaikki pieleen. Kovasti jäi parannettavaa lauantaille, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

TPS tuli otteluun vauhdilla, sillä turkulaiset iskivät kiekon kahdesti Lassi Lehtisen selän taakse alle neljässä minuutissa. Mustavalkoisten maaleista vastasivat Tyler Steenbergen ja Mitch Hults. Lukko tuli nelisen minuuttia myöhemmin maalin päähän, kun Vili Saarijärvi tuikkasi kiekon maalin kulmalta Andrei Karejevin taakse. TPS meni uudelleen kahden maalin johtoon, kun Elmeri Erosen viivalaukaus yllätti Lehtisen. Mikko Petman toi pari minuuttia myöhemmin Lukon jälleen maalin päähän. Lukko pääsi erän lopulla vielä ylivoimalle, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä.

Juuso Pärssinen vei TPS:n ylivoimalla 4-2-johtoon, kun toista erää oli pelattu kahdeksan ja puoli minuuttia. Lukko tuli jälleen maalin päähän, kun erää oli jäljellä vähän alle kolme minuuttia. Maalissa oli rutkasti onnea, sillä Arttu Ilomäki kiekon miinuskulmasta Karejevin suojien kautta verkkoon. Ilomäki todisti taas tuossa tilanteessa sen, että aina kannattaa yrittää.

– Emme olleet ihan valmiita alussa. No huomenna pitää vähän pureskella tätä peliä ja sitten kohti Ässät-peliä, mutta tästä pitää parantaa. Ensin en saanut patjan yli ja sitten yritin vain heittää kiekkoa maalille, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi, sanaili Ilomäki.

Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä, mutta maalit loistivat poissaolollaan. Sitten pari ja puoli minuuttia ennen loppua Markus Nurmi taisi ratkaista pelin turkulaisille, sillä hänen rannelaulauksensa upposi yläkulmaan.

– Kyllä oli tiukka taistelu, mutta tykkäsin meidän jämäkästä puolustuspelistä. Kaksi ylivoimamaalia on hyvä asia, totesi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

Maalit:

1.32 0-1 Tyler Steenbergen (Mitch Hults, Jimi Suomi) yv
3.48 0-2 Hults (Filip Sandberg, Niklas Arell)
7.54 1-2 Vili Saarijärvi (Sebastian Repo, Anrei Hakulinen)
12.30 1-3 Elmeri Eronen (Juuso Pärssinen)
14.11 2-3 Mikko Petman (Thomas Gregoire, Niklas Ylitalo)
28.33 2-4 Juuso Pärssinen (Kalle Väisänen, Mikael Pyyhtiä) yv
37.10 3-4 Arttu Ilomäki (Scott Pooley, Saarijärvi)
57.30 3-5 Markus Nurmi

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 7+6+8 = 21
Andrei Karejev: 5+12+6 = 23

Jäähyt:

Lukko: 6×2 min
TPS: 2×2 min

Yleisöä:

3 350

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi