Liiga alkaa – Lukko on valmis

19-vuotias Mikko Petman on mennyt kuluvan kauden aikana huimasti eteenpäin.

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy torstaina, kun viime kauden finalistit HPK ja Kärpät kohtaavat Hämeenlinnassa. Muiden osalta homma aloitetaan perjantaina, ja tuossa joukossa on myös Satakunnan derby Ässät – Lukko.

Lukko on valmis alkavaan taistoon, no hieman huolta herättää puolustuksen tilanne alkukaudella. Raumalaisjoukkueen peräpäästä ovat sivussa loukkaantuneet Vili Laitinen sekä Miska Kukkonen. Kukkosen huili on kahdesta neljään viikkoa, mutta Laitinen joutuu kärvistekemään jopa viisi viikkoa. Tuon kaksikon lisäksi sivussa ovat NHL-leirillä olevat Ville Heinola ja Tarmo Reunanen.

– No nuo poissaolot takaavat sitten uusille jätkille näyttöpaikkoja. Porissa mahdollisuutensa saavat Ilves-laina Olli Vainio sekä Antti Palojärvi tai Aleksi Kenttämaa, totesi Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt.

Jos jompikumpi tai kumpikin kaksikosta Heinola ja Reunanen palaavat vielä Lukkoon, niin siinä tapauksessa raumalaisjoukkueen puolustus on mielestäni yksi sarjan parhaista.

Päävalmentaja Pekka Virta jutusteli puolestaan, että joukkueen hyökkäyspäässä hänellä on käsissään positiivinen ongelma.

Mikko Petmanin tavoitteena murtautuminen liigaryhmään

Lukon nuoriso-osastoon kuuluva Mikko Petman totesi, että hänellä on alkavalle kaudelle kaksi tavoitetta. Toinen niistä on murtautuminen Lukon liigaryhmään ja se toinen on maali onkin sitten vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa.

Sitä ensimmäistä liigamaalia Petmanin ei tarvitse enää miettiä, sillä se syntyi jo viime kaudella, kun SaiPasta aikanaan Lukon B-junioreihin siirtynyt Petman kiskaisi tyylikkään rankkariosuman Tapparan verkkoon. Tuo maali syntyi suoralla laukauksella ilman mitään kikkailuja yläkulmaan.

– On mulla jotain muitakin rankkarikikkoja olemassa, mutta usein tulee valittua suora laukaus, kommentoi Petman.

Rockmies pelaa myös pleikkaria

Petmanin vapaa-aika kuluu pleikkaria pelaten sekä äänikirjoja kuunnellen. Musiikkimaku 18-vuotiaalla nuorella miehellä on rockpainotteista.

– Äänikirjoissa pääpaino on elämänkerrossa, mm. Jere- ja Zlatan- kirjat on tullut kuunneltua, totesi Petman.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi