Leijonilta ryöstettiin maali – Jalonen: “Tuomarit väittivät, että eivät nähneet kiekkoa”

Suomi selvitti tiensä välieriin 1-0- voitolla Tshekistä. Leijonat onnistui ottelun aikana kahdesti maalinteossa, mutta vain toinen osuma hyväksyttiin. Päävalmentaja Jukka Jalonen ei itse nähnyt hylättyyn maaliin johtanutta tilannetta.

– Kaverit kertoivat, kun meillä on sellainen iPad siellä aitiossa, että kiekko näkyi maalissa. En tiedä sitten oliko jostain syystä tuomareilla eri kuvakulmat tai jotain, kun he väittivät, että eivät nähneet sitä kiekkoa, Jalonen purnasi.

C Moren lähetyksestäkin kiekko näkyi selvästi maaliverkossa ja mikäli tuomareiden tuomion syynä on se, että kiekko ei heidän mukaansa käynyt maalissa, oli tuomio väärä ja maali olisi pitänyt hyväksyä. Ottelun lopputuloksen kannalta sillä ei merkitystä lopulta ollut.

– Se ei enää onneksi tunnu missään eikä loppuen lopuksi vaikuttanut lopputulokseen. Olihan se siinä tilanteessa jännä tilanne, kun näissä peleissä maalit ovat kortilla, kuten tuosta toisesta puolivälierästä. Täällä ei maaleilla juhlita, kun paineet ovat kovat ja kaikki vetävät nappi laudassa. Paikkoja ja maaleja on vaikea tehdä, Jalonen huokaisi.

Välierässä Suomi kohtaa jo tutun vastustajan alkusarjasta, sillä Toni Söderholmin luotsaama Saksa voitti voittomaalikilpailun jälkeen Sveitsin ja eteni välieriin ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Toinen välieräpari on USA-Kanada.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi