Leijonille tappio Ruotsille pitkän kaavan mukaan

Suomi kärsi Fribourgissa pelatussa Sveitsin EHT-turnauksen ottelussa tappion Ruotsille maalein 3-4 vl (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1). Leijonien maalivahti Lassi Lehtinen torjui ottelussa peräti 45 kertaa.

Ruotsi pääsi ylivoimalle erän puolivälissä, Suomi kuitenkin kesti tuon Mikael Ruohomaan koukkaamisesta saaman kaksiminuuttisen. Erän lopulla jäi 10 sekuntia kelloon, kun Robin Kovacs ohjattiin jäähyaitioon väkivaltaisuudesta.

– Hyvältä tämä maistui, mutta paikoista pitäisi tehdä, totesi maajoukkuedebytantti Janne Kuokkanen Discoverylla.

Tre kronor siirtyi kuskin paikalle

Suomi ei onnistunut hyödytämään saamansa ylivoimaansa, mutta Ruotsi puolestaan siirtyi johtoon hetki jäähyn päättymisen jälkeen, kun Marcus Sörensen onnistui ohittamaan Lassi Lehtisen. Mikael Ruohomaa toi Leijonat tasoihin ylivoimalla kolmisen minuuttia myöhemmin. Suomi oli tullut juuri täysilukuiseksi, kun Emil Heineman vei Ruotsin uudelleen johtoon.

– Mun veto lähti varmaan vähän molarille ja siksi se upposi. Ruotsi liikkuu hyvin ja siten käyttää isoa kaukaloa hyväkseen, sanaili Ruohomaa Discoverylla.

Leijonat iski nopeasti

Kolmatta erää oli pelattu 56 sekuntia, kun Joonas Kemppainen toimitti kiekon maalin kulmalle ja sieltä Joona Ikonen sutaisi sen verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Markus Granlund laittoi alakaarella ranteet lukkoon ja näin Leijonat siirtyi kuskin paikalle. Erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Jesper Olofsson toi Ruotsin uudelleen rinnalle. Leijonat selvitti tuon Olofssonin tasoitusmaalin jälkeen vielä alivoimaa.

Maalittoman jatkoajan jälkeen oli edessä voittomaalikilpailu ja siinä homman Ruotsille ratkaisi Marcus Sörensen.

Maalit:

24.03 0-1 Marcus Sörensen (Martin Lundberg)
27.06 1-1 Mikael Ruohomaa (Harri Pesonen, Sami Niku) yv
34.20 1-2 Emil Heineman (Oscar Lindberg)
40.56 2-2 Joona Ikonen (Joonas Kemppainen, Eemeli Suomi)
42.52 3-2 Markus Granlund (Ruohomaa, Teemu Hartikainen)
45.23 3-3 Jesper Olofsson
65.00 3-4 Marcus Sörensen

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 15+13+15+2 = 45
Anders Lindbäck: 7+9+9+1 = 26

Jäähyt:

Suomi: 5×2 min
Ruotsi: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi